Vadi kadınlarından Gül'e mektup...

Ankara Dikmen Vadisi'nde evleri yıkılmak üzere olan kadınlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayünnisa Gül'e seslenerek yardım istedi.

Yayınlanma: 19.01.2012 - 13:56
Abone Ol google-news

Ankara Dikmen'de evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşayan aileler bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 'Bizler Gökçek depremi yaşıyoruz' diyen kadınlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayünnisa Gül'e şöyle seslendi.

 "Bizler Dikmen Vadisi'nde yaşayan kadınlarız, Analarız. Bizi de ancak bir kadın bir ana anlar. Bizleri Ankara'nın bu soğuk, bu kış günlerinde sokağa atmak istiyorlar, 40-50 yıldır çok zor şartlarda yaptığımız evlerimizi bir günde başımıza yıkıp, yuvalarımızı dağıtmak istiyorlar. Çocuklarımız ve bizler hergün yıkım tehditi altında yaşam savaşı veriyoruz. Bizler Gökçek depremi yaşıyoruz. Bu depremin altında kalan bizlere bir ses, bir umut olun. Sizde bir kadınsınız herşeyden önce bir anne.

Sayın Hayrünnisa Hanımefendi sizin konutunuza sadece 2 Sokak ilerde 6 Senedir hergün yaşanan bu zülüme, bu işkenceye artık siz 'dur' deyin. Yaşadıklarımız anlatmakla, yazmakla olmuyor. Yaşamanız lazım. Gelip görmeniz lazım. Dikmen Vadisi Kadınları ve Anneleri Olarak sizi vadimize davet ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler