Vakıfbank, Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi'nden onay aldı

Vakıfbank'ın bankacılık faaliyetleri için lisans başvurusunda bulunduğu Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi'nden onay aldı.

Yayınlanma: 18.05.2020 - 13:31
Abone Ol google-news

Vakıfbank bankacılık faaliyetlerini yürütmek üzere lisans başvurusunda bulunduğu Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi'nden (QFCRA) onay aldığını açıkladı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, Vakıfbank'ın Katar'da bankacılık lisansına sahip ilk Türk bankası olduğu ifade edildi. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yurtdışı faaliyetlerinin genişletilmesini amaçladıklarına belirterek, "Bu kararımız doğrultusunda daha önce Çin ve Katar'da temsilcilik ofisi açmayı planladığımızı duyurmuştuk. Katar'da temsilcilik açılması ile ilgili gerek ülkemizde gerekse Katar'da yapılan tüm başvurular olumlu sonuçlanmış ve bankamız Katar'da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası olmuştur" dedi. 

Pandemi sonrası Çin'de de gerekli başvuruları hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Üstünsalih, en kısa sürede orada da faaliyete geçmek istediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler