Van'da polise taş atana 19 yıl hapis istemi

VAN`da DBP`li İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen konserden sonra çıkan olaylarda, polise taş attığı iddiasıyla tutuklanan S.G. hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 17:47
Abone Ol google-news

Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, 2014`te çıkarıldığı mahkemece tuklanan S.G. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame tamamlandı. Van 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 7 sayfalık iddinamede sanık S.G`ye `Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`na muhalefet, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme ve terör örgütüne üye olmak` suçlarından 10-19 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Günümüzde örgütün müzahir kitlesinin yine örgütün üst düzey yöneticilerinin destekçi yayın organlarından, internet sitelerinden yaptığı genel çağrılara uyarak değişik zamanlarda pek çok yasa dışı yürüyüş, miting ve protestolar düzenlenmiştir. Bu organizasyonlarda polise, sivil halka, kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve araçlarına taşlı, molotofkokteyli saldırı, kundaklama, yollara barikat kurarak trafiği engelleme, Türk bayrağını yakma gibi hukuk dışı eylemler gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) terörizmle mücadele bağlamında verdiği kararlar ile Terörlü Mücadele ve Türk Ceza Kanununun (TCK) ilgili maddeleri karşısında hukuken himaye görmeyeceği açıktır."

"BANA YÜZÜNÜ KAPAT, TAŞ AT DEDİLER"

İddianamede, konser sonrasında, Karşıyaka mahallesindeki MOBESE direğinin altında ateş yakan bir grubun, "dağılın" anonsuna rağmen çevrede güvenlik önlemi alan polislere taşla saldırdığı vurgulanarak, sanığın da söz konusu grup içerisinde yer aldığının çekilen kamera görüntüleri ve fotoğraflarla tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, ifadesine yer verilen sanık S.G'nin atılı suçlamayı kabul etmeyerek, "Mahallede düzenlenen konserin ardından evime gittiğim sırada yüzleri kapalı yaklaşık 30 kişi önümü kesti. Elektrik lambalarını söndürdüler, biri yanıma gelip eşarp verdi. Bana 'yüzünü kapat, taş at' dediler. Ben karşı çıkınca tokat attı. Korktuğum için bir kez taş atarak kaçtım" dediği bildirildi.

Sanık S.G'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler