Vitiligo canınızı sıkmasın

Vitiligo hastası Chantelle Winnie, cildindeki renk değişimini avantaja çevirerek dünyaca ünlü bir manken olmayı başardı. Ancak vitiligo herkes için böyle fırsatlar yaratmıyor…

Yayınlanma: 19.07.2018 - 15:23
Abone Ol google-news

4 yaşından bu yana vitiligo hastalığı ile yaşayan Winnie Harlow, cesaret ve özgüveni sayesinde hastalığını avantaja çevirdi ve kısa zamanda dünyaca ünlü markaların tercih ettiği popüler bir manken haline geldi.

Tüm dünyada vitiligonun sözcüsü olarak farkındalık yaratmaya çalışan Chantelle Brown- Young adıyla tanınan Harlow’un öyküsü ne kadar umut dolu olsa da, bu hastalığı taşıyan insanlar sosyal hayata adapte olmak da güçlük çekiyor.

Geliştirdikleri kanser aşısı ile tüm dünyada adından söz ettiren Küba, cilt hastalıkları konusunda da pek çok başarıya imza atıyor. Sedef, saçkıran gibi hastalıkların tedavisinde başarılı sonuçlar elde eden Küba, vitiligo tedavisinde de fark yaratıyor.
 
Nasıl Bir Yol İzleniyor?
 
Küba ile sağlık köprüsü kuran QBA Medi Tours, vitiligo tedavisi için Küba alternatifini değerlendirmek isteyen hastalardan, “hastalık ne zaman başladı, bugüne kadar hangi ilaçlar ve tedavi yöntemleri uygulandı, sonuçları ne oldu?” gibi soruların cevabını içeren İngilizce bir bilgi yazısı ve hastalık oluşan bölgenin fotoğraflarını istiyor.
 
Küba’daki uzmanlar fotoğrafları ve gerekli bilgileri inceledikten sonra hastanın Küba'daki tedaviye uygunluğu konusunda görüşlerini QBA Medi Tours’a iletiyor. Hastanın tedaviye uygun olması halinde, uygun tedavi programını da beraberinde iletiliyor.
 
Türk Hastalar da Vitiligo Tedavisi İçin Küba’ya Gidiyor
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın kardeşi Ümit Orman, babasının vefatının ardından yakalandığı vitiligo hastalığı sebebi ile QBA Medi Tours danışmanlığı ile Küba’da tedavi gördü.
 
Orman tedavi süreciyle ilgili olarak “QBA ile telefonda konuştuğum gün başlayan ve tedavimin
tamamlanmasına rağmen süren güzel bir dostluk yakaladık. Küba’da kaldığım süre boyunca
toplam 3 defa lekeli bölgelere ilaç uygulaması yapıldı. Doktorların ilgisinden çok memnun
kaldım. Tedavi konusunda devrim yarattıklarını düşünüyorum. Lekelerim neredeyse tamamen
yok oldu. Ayrıca Küba’yı ve Kübalılar’ı çok sevdim, herkes çok yardımsever ve pozitif.” diye
konuştu.
 
Küba’da Uygulanan Tedavinin İçeriği Nedir?
 
Küba’da vitiligo için uygulanan tedavide, Dr. Carlos Manuel Miyares Cao tarafından geliştirilen, insan plasentası ile melagenina ve kalsiyum karışımından elde edilen alkollü bir ekstrakt olan Melagenina Plus merhem kullanılmaktadır. Bu merhem etkilenen bölgenin kenarlarında ve/veya içinde yeniden melanosit oluşumunu uyararak etki eder.
 
Çalışmalar sonucunda, ilacın hastaların %86’sında etkili olduğu görülmüştür ve kullanıldığında 3 ila 7 gün içinde düzgün sonuçlar alınabilmektedir. Melagenina Plus’ın çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve yaşlılarda kullanımı güvenlidir ve herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.
 
Kübalı uzmanlar, vitiligo tedavisi almak isteyen hastaların Küba’ya gelmeden 45 gün önce tüm cilt tedavilerinin geçici olarak durdurulmasını öneriyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler