Vural'dan AKP'ye suçlama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Azerbaycan bayraklarının Türkiye-Ermenistan milli maçına alınmamasının, Hükümetin planlı eylemi olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 11:04
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında, Bursa Valiliği ve AKP hükümetinin, önce Azerbaycan bayrağının Türkiye-Ermenistan Milli Maçına sokulmayacağını açıkladığını, daha sonra kamuoyunun tepkisi üzerine, böyle bir yasağın olmadığının söylediğini söyledi.

Hükümet'in daha sonra FIFA'yı kullanarak Azerbaycan bayrağının maça sokulmasını engellediğini iddia eden Vural, ''FIFA'nın, söz konusu bayrakların maça sokulmasını yasaklaması için planlı politik bir eylem olması gerekiyordu. Hükümet de bu bunu, planlı olarak oluşturdu'' dedi.

Gazetecilere FIFA'nın, konuyla ilgili yazısını dağıtan Vural, yazıda, ''Ermenistan'a karşı oynayacağınız maç için, Türkiye Hükümeti'nin, TFF ve Bursa'daki yerel organizasyon komitesine, Azerbaycan bayrağının dağıtılması için talimat verdiği anlaşılmıştır'' ifadesinin bulunduğunu ifade etti.

Vural, Hükümetin böyle bir ''oyun oynayarak'', özellikle politik eylem varmış gibi gösterip provake ederek, Azerbaycan bayraklarının maça sokulmasını FIFA tarafından yasaklanmasını sağladığını kaydetti.

MHP'li Vural, ''Azerbaycan bayraklarının milli maça alınmaması, Hükümetin kurduğu kumpastır, planlı bir eylemidir'' diye konuştu.

Vural, ''irtica ile mücadele eylem planı'' belgesine ilişkin soru üzerine, bu işin arkasında ne varsa açığa çıkarılması gerektiğini söyledi. Oktay Vural, ''Bu belgeyi kim, hangi amaçla hazırladı, kime yarıyor? Bu belge dün niye yoktu, bugün niye çıktı?'' sorularının en kısa sürede yanıtlanması gerektiğini söyledi.

Oktay Vural, ''evlilerden daha az vergi alınacağına'' ilişkin haberlerle ilgili soruya da ''Bunlarla uğraşacaklarına ekonomiyi düzeltsinler. Gençlere iş ve ev kurması için uygun krediler versinler'' karşılığını verdi.


"Terör örgütü muhatap alınıyor demek ki..."

''Başbakan Erdoğan'ın, Avrupa'dan terör örgütü üyelerinin gelişini durdurma kararı verdiği'' yönündeki haberle ilgili soru üzerine Vural, ''Bunu kimler organize etti? Organizatörler kimlerdi? Terörist başı, 'elçi göndereceğim' diyor Başbakan da 'engelledim' diyor. Demek ki iki eş başkan var burada. PKK terör örgütü muhatap alınıyor demek ki'' diye konuştu.

Vural ayrıca, terör örgütü PKK mensubu olmanın suç olmaktan çıktığını, hatta, övgüye mazhar olarak gösterildiğini savundu.


"Sevr'i tekrar yutturma planı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, ''acı ilaç içersek bu iş biter'' şeklinde bir ifade kullandığını belirten Vural, şunları söyledi:
''Bu, sözde demokratik açılımda Lozan ile çöpe attığımız Sevr'i tekrar yutturma planıdır. 'Acı ilaç' diye yutturulmak isteniyor. Milleti tehdit ediyorlar, 'bu ilacı al yoksa bitiremezsin' diye. Bu acı ilacı Sevr'de getirmişlerdi. Miadı geçmiş ilaçları tekrar yutturmak istiyorsunuz. Bu millet acı ilaçlara mahkum değildir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler