Vural'dan BDP'ye: TBMM dışında egemenlik alanı yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP'nin Meclis'e dönüş kararıyla ilgili, "Türk milletinin egemenliğini kullananların iradelerini belirtecekleri yer TBMM'dir. İnşallah bu iradeyi kullanamayan diğer milletvekilleri de var. Bizim partimizden de Engin Alan var. Onların iradeleri de Meclis'te tesis edilmeli" dedi.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 15:48
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP'nin Meclis'e dönüş kararını ANKA'ya değerlendirdi. Vural, şunları söyledi:

"Türk milletinin egemenliğini kullananların iradelerini belirtecekleri yer TBMM'dir. İnşallah bu iradeyi kullanamayan diğer milletvekilleri de var. Bizim partimizden de Engin Alan var. Onların iradeleri de Meclis'te tesis edilmeli."

TBMM dışında başka bir egemenlik alanı, Ankara dışında başka Başkent olmadığına vurgu yapan Vural, şöyle devam etti:

"Eğer hepimiz bu milletin egemenliğini kullanıyorsak ve bunun için seçime gittiysek bu iradeyi kullanma noktasında adres TBMM'dir. Başkent Ankara'dan başka başkent de yoktur. Milletin eğer iradesine talipsen ve egemenliğini kullanıyorsan bu egemenlik Ankara'da TBMM'de kullanılır. Başka bir egemenlik alanı yoktur. Herkes bunu böyle bilmeli. Bu çerçevede anayasa ve kanunlar çerçevesinde temsil yetkisini bulunduranların temsil iradesi verenler doğrultusunda gereğini yapmaları beklentimizdir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon