WSJ: Erdoğan en kararlı sansürcülerden biri

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “taktiklerinin” başka ülkeler için model oluşturmasından kaygı duyulduğunu, Türk hükümetinin “dünyanın en kararlı internet sansürcülerinden biri” olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 02.05.2014 - 22:12
Abone Ol google-news

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “taktiklerinin” başka ülkeler için model oluşturmasından kaygı duyulduğunu, Türk hükümetinin “dünyanın en kararlı internet sansürcülerinden biri” olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, internete yönelik önlemler, Erdoğan’ın “siyasi düşmanlarıyla güç mücadelesinde verdiği yanıt” olarak değerlendirildi ve “internet şirketleri ile Washington ve Brüksel’deki hükümet yetkilileri arasında, Türkiye’nin, Çin ve İran’daki kadar sert olmasa da internetin frenlenmek istendiği ülkeler için model haline gelebileceği kaygısı yarattı” denildi.
“Erdoğan: Dünyanın En Kararlı İnternet Sansürcülerinden Biri” başlıkla yazıda, dünyanın önde gelen internet şirketlerinin bazılarının “sürekli erişim karşılığında, Erdoğan hükümetinin isteklerini ne ölçüde yerine getirmeye hazır oldukları meselesiyle uğraştıkları” belirtildi. Gazete, şirketler için “İkilem, Türkiye, teknoloji şirketlerinin büyük büyüme peşinde oldukları yükselen piyasaların bir simgesi olduğu için daha da ciddi bir hal alıyor” yorumunu yaptı. Haberde, Türkiye’de geçen yıl internet reklamlarının 615 milyon doları bulduğu, bu rakam ABD’deki düzeyin ancak yüzde 1.4’üne denk gelse de yerel para birimiyle üçte birden hızlı bir büyüme demek olduğu vurgulandı. Gazete, Twitter’ın Türkiye’de ofis açması durumunda, mahkeme kararı olmadan bilgi talep edilmesine imkân veren yeni yasa nedeniyle “kırılgan” bir durum ortaya çıkacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon