'Yakın arkadaşları' yolsuzlukla suçlanıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin iki yakın arkadaşı hakkında, Pakistan'a yapılan silah satışı sırasında alındığı iddia edilen yasa dışı komisyonlarla yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle açılan dava, Fransız siyaset gündeminde geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 22.09.2011 - 15:16
Abone Ol google-news

Silah satışından elde edilen komisyonların, eski başbakanlardan Eduard Balladur'ün 1995 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında harcandığı iddiası, dönemin başbakanlık sözcüsü Nicolas Sarkozy'nin de başını ağrıtıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Sarkozy'ye yönelik üstü kapalı iddiaların artması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, Balladur'ün başbakanlığı döneminde, Sarkozy'nin sadece hükümet sözcüsü olarak görev yaptığı ve seçim kampanyasının finansmanı konusunda hiç bir sorumluluğunun ve yetkisinin olmadığı belirtildi.

Yolsuzluk davasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Nicolas Bazire, Sarkozy'nin, Carla Bruni ile evlendiğinde nikah şahitliğini yapmıştı. Bazire ile birlikte hakkında yine dava açılan Thierry Gaubert ise Sarkozy'nin bir dönem danışmanlığını yapmıştı.

Sarkozy'e yakın bu iki kişi, eski başbakanlardan Edouard Balladur'ün 1995 yılında cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını, Pakistan'a satılan silahların komisyonundan elde edilen paralarla yasa dışı bir şekilde karşıladıkları gerekçesiyle suçlanıyor.

Bazire, Balladur'ün seçim kampanyasının mali işlerinden sorumluydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon