Yanınızdayız, birlikteyiz

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla Sillivri Cezaevi önünde başlatılan 13. “Umut Nöbeti”ni Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Tufanç Türenç, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan ile gazeteci Rıdvan Akar devraldı.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 08:02
Abone Ol google-news

Sabah saat 09.00’da Silivri Cezaevi önüne gelen Türenç ile Ercan sandalyelerinde otururarak Can Dündar ve Erdem Gül’e destek verdi. Burada konuşan Tufan Türenç, “Hapisteki gazetecilere yapılan haksızlıkları vicdanlarına sığdıramayan ve hükümeti destekleyen gazetecileri de bu anlamlı, etkin ve demokratik eyleme katılmaya çağırıyorum” dedi. Ercan da “Arkadaşlarımız sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklular. Diğer suçlamalarla alakaları yok. Onlara moral ve destek için buradayız. Yanlarındayız, birlikteyiz” diye konuştu. Gazeteci Rıdvan Akar ise Türkiye’nin 12 Eylül askeri darbesinden bu yana söz ve ifade özgürlüğü konusunda en zor günlerini yaşadığını söyledi. Akar “Meslektaşlarımız Dündar ve Gül özgür olana kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir’den destek

“Umut Nöbeti”ne dün İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir temsilcimiz ve yazarımız Serdar Kızık, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Beşiktaş Çarşı Grubu üyeleri de destek verdi. Dikmen, Türkiye’nin dört bir yanından gazetecilerin umut nöbetlerini sürdüreceğini söyledi. Dikmen ve Kızık, birlikte meslektaşlarını ziyaret etmek istediklerini ancak Bakanlık tarafından izin verilememesi nedeniyle içeri alınmadıklarını söyledi.

Can Dündar ve Erdem Gül’le görüşer CHP Milletvekili Atilla Sertel ise daha önceki davalarda böyle bir uygulamanın olmadığını belirterek “200’e yakın gazeteci ile birlikte Silivri’de tutuklu bulunan meslektaşlarımı ziyaret etmiştim. Şimdi ise Adalet Bakanlığı gazetecilere izin vermiyor. Gazeteci kökenli bir milletvekili olarak gazetecilerin meslektaşlarını ziyaret etmesine Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmesini istiyorum” dedi.

Hukuki gariplikler var

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Seçkin Arıkan ve Sayman Üye Mahmut Karatekin dün Can Dündar ve Erdem Gül’ü cizaevinde ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Arıkan, “Burada hukuki gariplikler olduğunu biz de görüyoruz” dedi. Karatekin de, “Diğer barolarla birlikte burada hukuksuzluğu dile getirmek için bir açıklama yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Umut Nöbeti’ni bugün saat10.00-17.00 arasında Özlem Gürses ve emekli gazeteci Fazilet Zafer ile 14.00- 17.00 arasında Halk Tv’den Bilgin Gökberk tutacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler