Yapıtlarla özçekimde yarıştılar

Düzenlenen Selfie Günü bugün ilk kez iç mekânında fotoğraf çekiminin yasak olduğu Milli Saraylar’a bağlı müzelerde yapıldı.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 02:00
Yapıtlarla özçekimde yarıştılar
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini ziyaret edenler, “Müzede Selfie Günü” kapsamında kültürel varlıklarla özçekim yaptı.

Müze ve ören yerlerine olan ilgiyi arttırmak amacı ile dünyanın birçok yerinde aynı gün yapılan “Müzede Selfie Günü”, Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlk kez geçen yıl Türkiye’de kutlanan etkinlik kapsamında bu yıl da sosyal medyada üne sahip olan blogger, Instagrammer ve YouTuberlar, takipçileriyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi’ni birlikte gezerek, özçekim yaptı. Dolmabahçe Sarayı’nda çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşacaklarını ifade eden Amerikalı turistler Rebecca ve Ashley Levy, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinden geliyoruz. Kardeşim ve annemle geldik, Türkiye’de 10 gün kalacağız. İstanbul, Kapadokya, İzmir ve Bodrum’u gezeceğiz.

Bugün çok şanslı hissediyoruz çünkü burada fotoğraf ve selfie çekebileceğiz. Fotoğrafları ‘museumselfie’ etiketi ile arkadaşlarımız ve ailemiz ve herkes ile paylaşacağız. Bu bizim için de özel bir deneyim oldu” şeklinde konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler