Yargıtay: Polisin sokakta adam dövmesi işkencedir

Polisin sokakta ve araçta dövdüğü M.B.'nin davasında Yargıtay, olayı 'yaralama' değil 'işkence' sayarak önemli bir karara imza attı. Olayı görüp üstlerine bildirmeyen polis de suçlu bulundu. M.B.'nin avukatı Ergin Cinmen, 'Karar polislere ders olarak okutulmalı' dedi.

Yayınlanma: 12.07.2014 - 10:54
Abone Ol google-news

İstanbul'da altı yıl önce kız arkadaşıyla gezen M.B'yi sokakta coplarla döven sonra da elleri kelepçeli halde bindirildiği araçta yumruklarla döven üç polis hakkında verilen 'yaralama ve hürriyeti tahdit' kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

8. Ceza Dairesi, polislerin M.B.'ye yaptığı muamelenin 'işkence' kapsamına girdiğini belirterek, üç polisin bu suçtan cezalandırılmasını istedi. Radikal'in haberine göre, Daire ayrıca, dayağa karışmayıp arkadaşlarını uyarmakla yetinen ve beraat eden polise de ‘suçu bildirmemek’ suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Davada, ‘işkence’ ile itham edilen üç polisten Muhammet Gişi, 2008 yılında gazeteci Hrant Dink’in birinci ölüm yıl dönümünde bir yurttaşı ayağından vurmuş ve aldığı ceza, hiçbir duruşmaya katılmamasına rağmen, ‘duruşmalardaki iyi hali’ nedeniyle ertelenmişti.

Fotoğraf: Arşiv

Haberin tamamını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler