Yasaklı Grup Yorum’u İzmir’de yüzbinler izledi

İzmir’de konser veren Grup Yorum’u yüzbinlerce kişi dinledi. Grup üyeleri, “Bize stadyumlar yasaklandı, ama bu kez alanları daha fazla doldurduk” dedi.

Yayınlanma: 21.06.2015 - 22:13
Abone Ol google-news

Grup Yorum, 30. yılı etkinlikleri kapsamında Gündoğdu Alanı’nda verdiği konserde, on binlerce kişiyi “Kucaklaşma” parçasıyla selamlayıp, 68’in unutulmaz marşı ‘Gündoğdu’ ile bitirdi.

Grup Yorum, 110 kişilik orkestrasıyla, dünden bugüne klasik parçalarını seslendirirken 25 kişilik dans ekibi ile halkoyunları ekibi de sahnede gösteri yaptı. Grup üyesi İnan Altın, konser öncesi yaptığı açıklamada, “Müzik grubumuza stadyumlar yasaklandı ama bu kez alanları daha fazla doldurduk. Buradaki kalabalığımızla dostumuza, düşmanımıza gücümüzü göstermiş oluyoruz. Yürüyüşümüze devam ediyoruz” dedi.

Organizasyon yetkililerine göre konseri yaklaşık 250 bin kişi izlerken Gündoğdu Alanı’nı dolduranlar türkülere katılmalarının yanı sıra sık sık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Grubun söylediği Ruhi Su’nun eserlerine binlerce kişi eşlik.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli ve Buca ilçe belediyelerinin de destek verdiği konserde grubun önceki üyelerinden Efkan Şeşen ve Özcan Şenver de türküleriyle yer aldı. Konser esnesında bir gelin ve damat da konser alanına gelip bir şarkı dinledikten sonra ayrıldı. Grup Yorum 28 Haziran Pazar Günü İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda, 5 Temmuz’da da Ankara Sıhhiye Meydanı’nda İç Anadolu Bölgesi’ne yönelik bir konser yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler