Yemin töreninde gerilim: Avukat, Eskişehir Baro Başkanı'nın elini sıkmayı reddetti

Avukat Pınar Çelik Arpacı, yemin töreninde Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin'in elinin sıkmayınca Öztekin, avukatın konuşma yapmasına izin vermedi.

Yayınlanma: 03.11.2017 - 22:06
Abone Ol google-news

 

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, stajyer avukatların ruhsat töreninde elini sıkmayı reddeden avukat Pınar Çelik Arpacı’nın kürsüde yapacağı konuşmaya izin vermedi. Arpacı, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirterek yargıya başvuracağını açıklarken, Öztekin yaşananların şahsına değil baroya yönelik hakaret olduğunu söyledi.

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu, 4 ay önce Büyükada gözaltıları sonrası basın açıklaması yapmak istedi, ancak etkinliğe izin vermeyen Öztekin, komisyonun 9 üyesini üyelikten çıkardı. Komisyon üyesi Arpacı, karara karşı dava açtı. Yaşananların ardından 1 Kasım Çarşamba günü stajer avukatların yemin töreninde Arpacı, Baro Başkanı Öztekin’in elini sıkmadı. Eli havada kalan Öztekin, yemin eden stajyer avukatına kürsüden başarı dilemek isteyen Arpacı’nın konuşmasına izin vermedi. Öztekin, Arpacı’ya “Baro başkanının elini sıkmayan avukata burada söz yok. Yazıklar olsun sana. Ben burada baroyu temsil ediyorum. Sen kimsin” diye bağırdı. Kürsüye geçmek isteyen Arpacı’nı önüne geçen ve elini tutan Öztekin, “Hayır kürsü yok, izin vermiyorum. Buraya rezalet çıkarmaya geldiğiniz belli” dedi. Arpacı da “Baro başkanınız bu, arkadaşlar” diyerek sahneden indi. Yaşananların ardından yazılı bir açıklama yapan avukat Pınar Arpacı, “Birçok konuğun ve meslektaşın önünde tarafıma türlü sözlerle psikolojik şiddet uygulandı. Bir baro başkanının; bir meslektaşına, bir kadına bu şekilde fiziksel ve psikolojik şiddet uygulaması hiçbir şart ve koşulda kabul edilemez. Yaşanan bu olay sonrasında her türlü hukuki yola başvuracağımı hukuk camiasının bilgisine sunarım” dedi.

Öztekin ise “Kendisini cüppe giydirdiği için baronun gelenekleri doğrultusunda teşekkür ederek, elini sıkmak istedim. O durum şahsıma değil baroya yapılan bir hakaret ve nezaketsizliktir. Komisyondan alınmalarına karşı açtıkları dava reddedildi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler