Yeni kurulan kanala RTÜK vetosu

Büyük iddialarla yayın hayatına hazırlanan TR Haber kanalı açılmadan kepenk indirdi. İsim değişikliği ile yayına çıkmaya hazırlanan ve İYİ Parti'ye yakın olduğu iddia edilen kanala RTÜK izin vermedi.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 16:26
Abone Ol google-news

RTÜK’le yaşanan lisans krizi nedeniyle yeni bir haber kanalının televizyon macerası daha başlamadan bitti. 160 kişi artık işsiz... Medyaradar.com'un haberine göre, Türkiye’nin yeni ve iddialı haber televizyonu olmak için yola çıkan TR Haber, daha yayın hayatına başlamadan kepenk indirdi.

 160 KİŞİ İŞSİZ KALDI

 TR Haber isim ve logo değişikliği konusunda RTÜK’ten gerekli izinleri alamadı. Problem daha önce Akdeniz TV olarak lisans alan kanalın bunu haber kanalına çevirmek istemesi olarak açıklandı.Kanal yetkilileri tarafından gelen talepleri 4 aylık bir süre zarfında hiç gündemine almayınca da bugün 160 medya çalışanı işsiz kaldı.

 AÇILIŞ ERTELENMİŞTİ

 TR Haber Genel Yayın Yönetmeni Salih Selçuk daha önce kanalın 19 Mayıs’ta yayın hayatına başlayacağını açıklamış ancak yaşanan aksilikleri neden göstererek yeni tarihi 4 Haziran olarak duyurmuştu. TR Haber’in patron koltuğunda ise Türkiye'nin en eski internet sitelerinden Deniz Haber Ajansı'nın kurucusu gazeteci Recep Canpolat bulunuyordu.

Canpolat, çeşitli medya sitelerinde İYİ Parti'ye yakın bir haber kanalı olacakları şeklindeki iddiaları ise "Biz bir haber kanalı kuruyoruz. Herhangi bir partiye yakın veya uzak olmamız söz konusu olamaz" diyerek reddediyor.

KATAR SERMAYELİ AL JAZEERA DA AYNI HÜSRANA UĞRAMIŞTI

Katar sermayeli Al Jazeera televizyonu da 4 yıl hazırlık yaptıktan sonra izin alamaış ve Türkiye'den tamamen çekilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler