Yeni yıl nedeniyle taksi durakları 24 saat açık

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yılbaşı nedeniyle araç kullanacak vatandaşları, alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi öncesi uyardı. Apaydın, "Yeni yıl nedeniyle taksi duraklarımız 24 saat açık olacak. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın" dedi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 11:00
Abone Ol google-news

Yeni yıla kazasız ve belasız girilmesini isteyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı açıklama ile sürücüleri uyardı. Trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyen Apaydın, "2014 yılında 125 bin 420 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan ceza kesildi. 2013 yılında bu rakam 140 bin 029 idi. Yani 2014 yılında alkollü araç kullanan sürücülere yazılan ceza –yüzde 10,4 oranında 2013 yılına göre düşüş yaşandı. Yani alınan tedbirler sayesinde alkollü araç kullananlara uygulanan trafik cezalarında yüzde 10,4 oranında bir düşüş var. Ancak 2015 yılın ilk on ayında ölümlü ve yaralamalı meydana gelen 156 bin 544 kazaya karışanların 3 bin 235 sürücü alkollü olarak araç kullanan sürücülerden oluşmaktadır. 2014 yılında trafikten men edilen araç sayısı ise 777 bin 763 oldu. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi olabilecek kazalar için önceden tedbir alın. Gece boyunca yapılacak kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilenlerin hem ceza ödemek zorunda kalacaklarını hem de ehliyetlerine el konulacağını hatırlatırım" sözlerini kaydetti.

'TAKSİ DURAKLARIMIZ SABAHA KADAR AÇIK'

Yeni yıl nedeniyle yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşların kendi araçlarını kullanmamalarını da isteyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Yeni yıl gecesini evlerinin dışında geçirecek olan vatandaşlarımız alkollü iken araç kullanmasınlar. 81 il ve ilçelerimizin tamamında taksi duraklarımız sabaha kadar 24 saat süreyle görev başında olacaklar. Mutlaka taksi duraklarımızdan yararlansınlar. Ayrıca, il ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafından alınan tedbirlere harfiyen uyularak, alkol kullanan vatandaşlarımız yetkililerden yardım talebinde bulunsunlar. Çünkü yeni bir yıla üzülmeden, mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak bu kurallara mutlaka uymak zorundayız" uyarısında bulundu.

'LÜTFEN UYARILARI DİKKATE ALIN'

Birkaç saatlik eğlence için alınan alkolün etkisiyle çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini kaydeden Apaydın, "Aile ocaklarının sönmesinin yanı sıra büyük maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır. Gelin yılbaşı gecesinde alkollü araç kullanmayın. Ağır kış şartlarının yaşandığı yılbaşı günü buzlanmaya dikkat ediniz. Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkoldür, tedbirsizliktir. Yılbaşı gecesi trafik canavarı olmamak, insanın kendi elindedir. Bu da trafik kurallarına uymaktan geçer" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler