Yerli besicilere 1 TL’lik koruma

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Et ve Süt Kurumu (ESK) yerli besiciyi korumak için ithal menşeli hayvanları 31 TL’ye, yerli menşeli hayvanları ise 32 TL’ye alıyor” demesi, hayvancılık yapan üreticinin halini gözler önüne serdi. Hasat dönemi ithalat yapan, yerli üreticiyi korumak yerine yurtdışındaki çiftçiye kazandıran yanlış tarım politikaları, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin soru önergesiyle bir kez daha ortaya konmuş oldu.

Yayınlanma: 30.01.2020 - 02:00
Yerli besicilere 1 TL’lik koruma
Abone Ol google-news

Cinisli, et fiyatlarını düşürmek amacıyla gereksiz yere ithal edildiği için şu an ESK’nin depolarında bekletilen 50 bin tondan fazla etin akıbetini ve yerli besicinin nasıl korunduğunu sordu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. Tarım Şûrası’nda “Son 1.5 yılda zorunlu olmadıkça et ithalatı yaptırmadık” dediğine işaret eden Cinisli, Erdoğan’ın sözlerinin üzerinden henüz iki hafta geçmeden Sırbistan ve Bosna Hersek’ten 4 bin 500 ton kemiksiz et ithal edildiğine dikkat çekti. 

Pakdemirli ise verdiği yanıtta, ESK’nin et piyasasını dengelemek amacıyla piyasanın ihtiyacı doğrultusunda ithalat yaptığını ileri sürdü. ESK’nin Milli Savunma Bakanlığı ve kamu kurum kuruluşlarına yapacağı yıllık satış planındaki taahhüt ve ihtiyaçları dışında kalan etlerin yurtiçi ve yurtdışına satışı için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Pakdemirli, yerli besicilerin ise korunduğunu savundu. Pakdemirli, şöyle konuştu: “ESK, ithal menşeli hayvanları 31 TL/kg ve yerli menşeli hayvanları 32 TL/kilodan alıyor. Kuruma müracaat eden tüm besicilerimizin talepleri yerine getirilmektedir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler