Yitik zamanın peşinde

Kült filmlere dönüşen Before Sunrise (Gün Doğmadan /1995) ile Before Sunset’in (Gün Batmadan / 2004) devam filmi zamanın akışını, engellenemeyen durdurulmazlığını derinden duyumsanıyor. Bu kült üçlemenin ilk bölümünde Avrupa yolculuğuna çıkan Amerikalı Jesse Fransız Céline’le karşılaşır, bu karşılaşma bir aşk öyküsünün başlangıcı olur.

Yayınlanma: 14.11.2013 - 19:01
Abone Ol google-news

İkinci film Gün Batmadan’da iki gencin karşılaşmasının üstünden dokuz yıl geçmiştir. Yazar olan Jesse kitabının tanıtımı için Paris’e gelir, bir kitapçıda Céline’le karşılaşır. İkiside bıraktıkları yerden aşklarını yeniden yaşarlar, yitirdikleri zamanı yeniden yakalarlar.

Üçlemenin son bölümünde kırklı yaşlarını süren evli çiftin iki çocukları olmuştur, göğüslemeleri gereken çok sayıda sorunları vardır. Yunanistan tatillerinde tartışmaya başlarlar, acılar, endişeler, üzüntüler yüzeye çıkar. Psikolojik dram çiftin çıkmazlarını, tutkularını, tekdüzeleşen yaşamlarını minimalist, zeki bir anlatımla irdeler. Filmde işitme engelliler için özel Türkçe altyazı bulunmaktadır.

Before Midnight (Geceyarısından Önce) Yönetmen: Richard Linklater  Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick,
Jennifer Prior, Charlotte Prior, Xenia Kalogeropoulou, Walter Lassally/ 2013, 109 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler