Yönetimde büyük değişiklik... İşte AKP'nin 'A Takımı'

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AKP Genel Merkezi'nde, saat 19.20'de başlayan toplantı, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Toplantıda, yeni MYK belli oldu.

Yayınlanma: 13.09.2015 - 21:04
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belirlediği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin arasından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini seçti. Yalnızca 3 genel başkan yardımcısı yerini koruyabilirken, 14 kişilik kuruldan 9’u yeni isimlerden oluştu. Erdoğan’ın danışmanı eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un yanı sıra ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, mali ve idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, araştırma- geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem liste dışı kaldı. Kongrede delegeden en fazla çizik yiyen Soylu’nun yeni yönetimde yer almaması, seçim sonucunun faturası olarak değerlendirildi. MYK’de yerini koruyabilen üç isim ise Mehmet Ali Şahin, Nükhet Hotar ve Abdülhamit Gül oldu.

Erdoğan’ın danışmanı Bekir Bozdağ seçim işleri; Başbakanlık döneminde danışmanlığını yapan Fatma Betül Kaya araştırma-geliştirme; Mehmet Ali Şahin, siyasi ve hukuk işleri; eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal ekonomi; eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki yerel yönetimler; Mustafa Ataş teşkilat işleri; eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tanıtım ve medya; eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dış ilişkiler; Nükhet Hotar sosyal politikalar; Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ sivil toplum ve halkla ilişkiler; Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz mali ve idari işler; eski TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün insan hakları; Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan çevre, şehir ve kültürden sorumlu genel başkan yardımcısı olurken, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de genel sekreterlik görevine getirildi.

Kadın sayısı arttı

MYK’de Nükhet Hotar, Fatma Betül Kaya ve Çiğdem Karaaslan’la birlikte daha önce 2 olan kadın sayısı 3’e çıktı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski yöneticilere teşekkür etti.

ÜSTÜN’E GÖREV TEPKİ ÇEKTİ

AKP’de Ayhan Sefer Üstün’ün İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi sosyal medyada tepki yarattı. Üstün’ün, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı iken yaptığı açıklamaları sosyal medyada yeniden gündeme geldi. 2012’de dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın tecavüz sonucu hamile kalan kadınların çocuklarını doğurması gerektiğini söylemesinin ardından Üstün “Tecavüz bir suç. Tecavüzcü ağır bir şekilde cezasını çekmeli. Bosna’da kadınlar tecavüze uğradı ama doğurdular. Anne karnında hepsi öldürülseydi o tecavüzcülerin yaptığından daha büyük bir suç ortaya çıkacaktı” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler