"Yüksek oranda katılımla sandığa gidin"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaretinin ardından partililerle ve genel merkezde partililerle bayramlaştı. Bahçeli, burada yurttaşlara, "yüksek oranda bir katılımla sandığa gidin" çağırısında bulunurken, partililere sandık güvenliği konusunda da uyarılarda bulundu.

Yayınlanma: 09.09.2010 - 09:28
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisi'nde kıldı. Bahçeli bayram namazının ardından ise MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Bahçeli, Türkeş'in mezarı başında partililerle birlikte dua etti. Bahçeli, mezara karanfiller koyarak mezarı suladı.

Bahçeli, Ramazan Bayramı'nın ilk günü genel merkezde partililerle bayramlaştı. Burada konuşan Bahçeli, referanduma işaret ederek, Ramazan Bayramı'nın ardından Türkiye'nin "bir yol kavşağına" geleceğini ifade etti. AKP'nin referandum propagandası açısından Türk toplumunda ve siyasi gelenekte "çok görülmeyen" bazı davranışlar yaşandığını ifade eden Bahçeli, siyasi iktidarı 12 Eylül ara rejimi ile hesaplaşmayı öne çıkararak Türkiye'yi sürekli "darbeciler ve demokratlar" gibi, cephelere ve kutuplaşmalara ayırmakla suçladı. Başbakan Erdoğan'ın bugünkü bayram namazı çıkışında yaptığı konuşma ile "siyaseti camiye taşıdığını" ifade eden Bahçeli, "Bayram namazı sonrası basın mensuplarına bayram dileklerini sunmak başta Başbakan olmak üzere ülkeyi yöneten her insanın her siyasi kurumun, her sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticilerinin bir hakkı olsa gerektir. Ancak üzerinde 'evet' pankartı ile donatılmış bir seçim otobüsünün caminin önüne çekilerek Sayın Başbakanın namaz sonrası orayı bir miting haline dönüştürmesi ülkemiz açısından çok faydalı bir hareket olmamıştır. Demek ki Sayın Başbakan 'evet' oyuna o kadar kilitlenmiştir ki sonuç ne olursa olsun demenin ötesinde sonuç benim istediğim gibi olsun anlayışı ile her yola başvurabilecek bir psikolojiye kapılmıştır" dedi. Bahçeli, "bu kadar hırslı, bu kadar yasa tanımaz, bu kadar siyasi gelenekle bağdaşmaz" bir yaklaşımla bir kampanya yürüten Başbakanın yönetimindeki bir ülkede, güvenlik unsurlarına, valiye, kaymakamlara, sandık kurulları başkanlarına veya sandık kurulu üyelerine de güvenilemeyeceğini söyledi. Bahçeli şöyle devam etti:
"Milletimize sesimizi ulaştırmak istediğim gerçek şudur; yüksek oranda bir katılımla sandığa gidiniz, büyük bir engeliniz olmazsa mutlaka sandığa gidiniz, oylarınızı veriniz ama verdiğiniz oyların da sahibi olunuz. Orada, sandığın güvenliğini bozabilecek, sayımlarda hile katabilecek her davranışa karşı uyanık olmakta yarar vardır. Sadece oyunuzu verip alelacele sandıktan ayrılmak yerine, oralarda bulunarak, geleni, gideni, ne şekilde baskı altında oy verdirmeye yönlendirdiklerine, bunun için nasıl bir propaganda ve faaliyet sürdürüldüğüne şahit olunup gerekli itirazları ve şikayetleri yapmalarında yarar vardır. MHP olarak, başta Sayın Başbakan olmak üzere, İçişleri Bakanı, bütün vali ve kaymakamlar, emniyet mensupları ve onların görevlendirdiği şahsiyetler, devlet memurları çok dikkatli olmalı, 2011 yılında bir yol kavşağına sürüklenen bir Türkiye'nin bir yanlış yola sapmasına görevdeyken katkı sağlamaları, kendilerinin de bir bunun hesabının verileceği şuuruyla hareket etmelerinin bir ikaz olarak yapıldığının anlamalarıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler