Yüksekdağ: Bütün silahlar sussun işçiler konuşsun

"Barış Bloku" tarafından, Galatasaray'daki Cezayir Toplantı Salonu'nda, "İşçiler, emekçiler barış istiyor" konulu foruma konuşmacı olarak katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaşanan son olaylara ilişkin konuştu.

Yayınlanma: 23.08.2015 - 17:26
Abone Ol google-news
"Türkiye'de siyasetin ve toplumsal yaşamın dört bir yandan savaşla kuşatıldığı bugünlerde ısrarla ve inatla barışı konuşmaya devam ediyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Yüksekdağ, son bir aydır salon toplantısı yapmak için dahi büyük mücadele yapmak durumunda kaldıklarını, basın açıklaması yapmak istediklerinde polisin kuşatmasıyla karşılaştıklarını ifade etti. Yüksekdağ, "Herhangi bir yerde sesimizi ve muhalif görüşümüzü çoğul bir dille konuşmak ve Türkiye toplumuna seslenmek olanaksız hale getirilmeye çalışılıyor" dedi.



"TÜRKİYE TOPLUMU İKTİDAR HIRSLARININ ARKASINDAN SÜRÜKLENSİN İSTİYORLAR"

Türkiye toplumunun konuşmadan, muhalefet etmeden dayatılan savaşa boyun eğmesinin istendiğini ifade eden Yüksekdağ, "En başta saraydaki istiyor. İtiraz edilmesin ve dayatılan mecburi istikamette bütün Türkiye toplumu sürüklensin istiyorlar. Kendi iktidar hırslarının arkasından sürüklensin istiyorlar. Temel amaç ta budur" diye konuştu. Savaşın, siyasi ve ekonomik kriz anlamına geldiğini belirten Yüksekdağ, "Bugün sarayın iktiarı için bütün Türkiye toplumu parçalanmaya kodlanmış bir savaşı yaşıyor. Böyle bir savaşla yüzyüze bırakılıyoruz. Şuan Türkiye'deki siyasi iktidar da bu oluşturulmuş düzeneği kendi çıkarları ve kendi geleceğinin tahkimi için kullanmaya çalışıyor. Sömürü mekanizmasının bildiği en eski ama en genel geçer silahı; şiddet, zorbalık ve savaştır. Şuan Türkiye toplumu bununla karşı karşıya bırakılmış durumda" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler