Yüksekova karıştı: Bir kişi vurularak hayatını kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl çıkan olaylarda yaşamını yitiren 3 kişinin ölüm yıldönümünde gerginlik yaşandı. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada, baş ve boyun bölgesinden vurulan 17 yaşındaki R.Ö. öldü, bir kişi de çenesine isabet eden gaz bombası kapsülüyle yaralandı.

Yayınlanma: 06.12.2014 - 17:18
Abone Ol google-news

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çatışmalarda ölen PKK’liler için yapılan mezarların askerlerce tahrip edildiği gerekçesiyle geçen yıl 6 Aralık’ta 3 kişinin öldüğü olayların yıldönümünde yine olaylar çıktı. Gün boyu süren olaylarda, baş ve boyun bölgesinden vurulan 17 yaşındaki R.Ö. öldü, VEDAŞ işçisi İlker Aslan da gaz bombası kapsülüyle yaralandı. Valilik, yaşamını yitiren Ö’nün silahlı çatışmada yaralı olarak ele geçirildiğini iddia etti.

HDP ve DBP’li yöneticilerin esnafı gezerek “Kepenklerinizi açın” çağrılarına karşın nöbetçi eczane ve fırınlar dışında esnaf kepenk açmadı. Cadde üzerinde lastik yakarak barikat kuran göstericilere polis basınçlı su, gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Göstericiler de polise havai fişek ve taş attı. Polis müdahalesi sırasında zırhlı araçlardan atılan gaz bombası kapsülü yoldan geçen VEDAŞ Arıza Servisi’ne ait aracın arka camına isabet etti. Aracın arka bölümünde oturan İlker Aslan çenesinden yaralandı.

Aslan, hastanede tedavi altına alındı. Öğleden sonra polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmada R.Ö., vurularak ağır yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ö., kurtarılamadı. Hastanenin giriş ve çıkışları polis tarafından 100’den fazla zırhlı araçla kapatıldı.

Bilgi almak için hastaneye giden HDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Ferman Öztunç ve DBP İlçe Başkanı Evliya Alkan içeriye alınmadı. Hastanenin acil servisinde bulunan yurttaşlar ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polisin hastanenin acil servisine gaz bombası atması sonucu, hastalar ve hasta yakınlarının fenalık geçirdiği bildirildi. Yaşanan olayların ardından asker ve polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Valilik: Silahlı çatışmada ele geçirildi

Ö’in ölümüyle ilgili Hakkâri Valiliği’nden yapılan açıklamada, adliye lojmanlarına silahlı saldırı haberi alınması üzerine olay yerine giden güvenlik güçlerine, yüzü maskeli ve silahlı bir kişinin, silahlı saldırıda bulunduğu, çatışmada bu kişinin ağır yaralı olarak yakalandığı ifade edildi.

Yaralı şahsın tedavi için hastaneye kaldırıldığı, yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 adet boş kovan, molotofkokteyli ve maske ele geçirildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler