Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten flaş açıklama: Türkiye ile deniz yetki alanlarını görüşmeye hazırız

Atina'da ağırladığı Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deniz yetki alanları konusunda Türkiye ile derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduklarını duyurdu. Diyalog çağrısında bulunan Miçotakis, Moria Kampı'na da dikkat çekerek "Avrupa'nın desteğinin sözlerden eyleme dökülmesi" gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 15.09.2020 - 13:43
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten flaş açıklama: Türkiye ile deniz yetki alanlarını görüşmeye hazırız
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Oruç Reis gemisini Antalya Limanı’na çekmesinin ardından, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten ‘diyaloğun başlatılabileceğine’ dair bir açıklama geldi. Miçotakis, ‘bölgedeki provokasyonlarına son vermesi halinde Türkiye’yle deniz yetki alanları konusundaki istikşafi görüşmelere hemen başlamaya hazır olduklarını’ söyledi.

Atina’da AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Miçotakis, sığınmacılar konusunda Avrupa’dan daha fazla destek istediklerini de söyledi. Midilli Adası’ndaki Moria Kampı’nın büyük bir yangınla kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Miçotakis, “Avrupa’nın desteğinin sözlerden eyleme dökülmesinin, elle tutulur bir dayanışma sergilenmesinin vakti geldi” diye konuştu. 

2016’DA DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ

Atina'nın açıklaması öncesinde Oruç Reis'in Türkiye'ye dönüşünü ana muhalefet partisi CHP 'taviz' diye nitelemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bunun bir taviz olmadığını, Oruç Reis’in limana bakım ve ikmal için geri çekildiğini söylemişti. Sputnik’te yer alan habere göre, Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmaları için 1 Eylül’de ilan edilen Navtex’in süresi zaten 12 Eylül akşamı dolmuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler