''Yurtdışına gitmeyeceğim''

Terör örgütü PKK'nin sivil oluşumu KCK'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yurtdışına çıkma yasağı getirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''Yurtdışına gitmeyeceğim'' dedi.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 13:37
Abone Ol google-news

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyine temsilci seçilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Yurtdışına çıkma yasağını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Baydemir, ''Her şeyden önce ülkede siyaset ve siyaset kurumunun çıkmaz sokağa doğru hızla ilerlediğini'' iddia etti.

''Sorunun kendi şahsına verilen bir yurt dışı yasağı sorunu değil, daha büyük ve kaygı verici olduğunu'' ileri süren Baydemir, legal ve demokratik siyasetin tasfiye edildiğini savundu.

Ülkenin, aydınların ve siyaset kurumunun bu durumu görmesi gerektiğini kaydeden Baydemir, 16 yıldır bu ülkenin düze çıkması, halkın ve insanların da özgür bir yaşamı yaşayabilmesi için karınca kararınca çaba sarf edenlerden biri olduğunu dile getirdi.
Baydemir, ''Onlarca badire yaşadık. Onlarca suikast iddiaları veya girişimleri yaşadık. Bir tek gün bile yurt dışına gitmeyi düşünmedim. Bundan sonra da hiçbir kimsenin şüphesi olmasın ki ben yurt dışına gitmeyeceğim. Asla bu olmayacak ve gitmeyeceğim'' dedi.

Diyarbakır'ın, bölgenin ve ülkenin en acısını, yurt dışının en tatlısına her zaman tercih ettiğini, bundan sonra da öyle olacağını vurgulayan Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bana göre demokrasi tasfiye ediliyor. Bu başka adlarla gölgeleniyor. Ben yurt dışına gitme meraklısı değilim. Açık söylüyorum, belediyecilik faaliyeti ya da kentim Diyarbakır'a fayda sağlayacak bir toplantı, girişim, çalışma alanı olmasa bu karara itiraz etmeyeceğim. Mevzu bir kişinin siyaset yasağı alması, yurt dışına yasak gelmesi değil, demokrasi tasfiye ediliyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon