Yuvaya dönüşen plastikler
Türkiye plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek bir çatı altında toplamak amacıyla 1969 yılında kurulan PAGDER Plastik Sanayicileri Derneği, ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler’ projesiyle sokak hayvanlarına yuva yaptırıyor.
Şimdiye kadar 2 bin 500 yuva yapıldığını belirten Proje Sorumlusu Deniz Deren Önen, “Yuvaya Dönüşen Plastikler benim çok keyif alarak çalıştığım bir proje. Çünkü doğa, insan, hayvan, bitki tüm canlılara aittir. Bu dünya sadece kendisininmiş gibi davranma bencilliğini de maalesef yalnızca insan türü gösteriyor” diye konuştu. PAGDER tarafından 18 Şubat 2014 tarihinde hayata geçirilen proje ile şimdiye kadar 2 bin 500 yuva yapıldığını belirten Proje Sorumlusu Deniz Deren Önen yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik ile sokakta yaşayan hayvanlara yuva olmayı hedeflediklerini söyledi. Önen, kentleşme, sanayileşme ve artan nüfusla birlikte hayvanların yaşam alanını yeterince işgal edildiğini belirterek, “Bu nedenle onların yaşam, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının bizim sorumluluğumuzda olduğunun bilincinde olmalıyız. Ve bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Tam olarak da bu sorumluluk bilinci ile hareket edildiğinde, plastik sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet eden bir STK olan PAGDER tarafından hayata geçirilen bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olması daha anlamlıdır” diye konuştu.
‘Her canlının hakkı’
Yuvaya Dönüşen Plastikler Komitesi Başkanı Hakan Dirgeme ise plastik atıkların çöp olmadığını vurgulamak ve topluma geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak için böyle bir proje başlattıklarına değinerek şöyle konuştu: “Bu proje ile aynı zamanda toplumumuzun önemli bir sorunu olan sokak hayvanlarının barınmalarına yardımcı olmak istedik. Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır dedik ve projemizi başlattık. Sektörümüzü tanıtma imkânı bulduğumuz Yuvaya Dönüşen Plastikler projesini PAGDER olarak 2014 yılından beri severek ve başarı ile yürütüyoruz. 3 yılda 2 ulusal ödül aldığımız projede işbirliği yaptığımız belediyeler ve eğitim kurumları gün geçtikçe çoğalmakta ve toplumun her kesimine hitap etmesi bakımından önemlidir.
‘Sürdürülebilir bir proje’
PAGDER Başkanı Reha Gür de projenin en önemli sorumluluk projesi olduğunu belirterek bu konuda iddialı olduklarını söyledi. Gür, projeye özveri ile çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Projenin diğer sosyal sorumluluk projelerinden ayrılan en önemli özelliği tek bir nihai hedefinin olmaması. 2 koldan ilerleyen bu proje ile hem geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırıyor hem de sokak hayvanlarının barınma probleminin çözümüne yardımcı oluyoruz. Böylelikle sürdürülebilir bir proje yürütmekteyiz. Toplumun her kesimine hitap ettiğimiz projenin gördüğü ilgi bizleri memnun ediyor.”
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama