Zaferi getiren ödev

Galatasaray, 21 yıl sonra Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup edip şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönerken bu galibiyetin perde arkasında Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim’in özel hazırlığı yatıyor.

Yayınlanma: 25.02.2020 - 10:31
Abone Ol google-news

Terim’in galibiyet sonrası basın toplantısındaki “İlk defa hayatımda, enderdir, sahada çalıştıklarımızdan sonra kampa girerken bir ev ödevi verdim, iyi çalışmışlar derslerine” sözlerinin detayında uzun soluklu bir çalışma var. Tecrübeli hocanın, hafta başında ekibiyle yaptığı toplantılarda, Fenerbahçe’nin oyun planı, futbolcuların bireysel özellikleri ve istatistiklerini kapsayan detaylı bir rapor istediği öğrenildi.

5 DİLDE RAPOR HAZIRLANDI

Terim’in hazırlanan raporu, Sarı-Kırmızılı takımdaki her oyuncunun mevkisine göre bölümlere ayırdığı bildirildi. Tecrübeli hocanın hazırlanan verileri Türkçe, İngilizce, Fransızca, Portekizce ve İspanyolca olarak 5 dilde takımdaki tüm oyunculara Fenerbahçe derbisi öncesi Zorlu Center’daki otelde kampa girilirken liste şeklinde verdiği belirtildi. Futbolcular kamp boyunca hem kendileri hem de gruplar halinde, teknik heyetin hazırladığı detaylı Fenerbahçe raporunu adeta ezberledi. Sarı- Lacivertli takımın oyun kurgusu, rakip futbolcuların bireysel özelliklerini bu raporda okuyan Galatasaraylı yıldızlar, bir anlamda Kadıköy’de daha sahaya çıkmadan dersine çalışmaya başladı.

Fatih Terim’in, takımından Kadıköy’de bir bütün halinde oynamalarını istediği, özellikle üçüncü bölgede basit pas hataları yapmamaları gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Tecrübeli hocanın bununla beraber, ilk 20 dakikada Fenerbahçe’nin baskılı bir oyun sergileyebileceğinin altını çizdiği, kendilerinin rakip savunmanın arkasına atılacak toplarla etkili olacağını kaydettiği bildirildi. Terim’in ayrıca alan daraltıp Sarı-Lacivertliler üzerinde baskı kurarak her atağı sonuçlandırmaları gerektiğini vurguladığı belirtildi. Bu analiz ve futbolcuların rakiplerinin her oyuncusunu adeta ezberlemesi, Galatasaray’ın Kadıköy’de 21 yıl sonra gelen galibiyetinde büyük rol oynadı. 

MUSLERA ZİRVEYE ÇIKTI

Fenerbahçe derbisinde Galatasaray kaptanı Muslera, takımı 2-1 öndeyken Mehmet Ekici’nin kullandığı frikikte yaptığı kritik kurtarışla Sarı-Kırmızılıların galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. UEFA Pro-Lisans sahibi Galatasaray Kaleci Antrenörü Fadıl Koşutan’la birlikte performansını her hafta zirveye çıkaran Uruguaylı eldiven, bu sezon birçok maçta önemli kurtarışlara imza attı. Muslera, istatistiklere göre, bu sezon Süper Lig’de en yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleci. Muslera, 10 lig maçında kalesini gole kapatmayı başardı.

‘BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?’

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe kaptanı Ozan Tufan’ın maç sonrası verdiği röportajdaki “Böyle bir şey olabilir mi?” sözlerine sosyal medya üzerinden göndermede bulundu. Sarı-Kırmızılı kulüp, Kadıköy’deki maçta gol atan Donk, Falcao ve Onyekuru’nun sevinç fotoğraflarını tüm sosyal medya hesaplarından “Böyle bir şey olabilir mi?” mesajıyla paylaştı. Ayrıca Galatasaray’ın Twitter hesabından bu mesajla ilgili “Olabilir” ve “Olamaz” seçenekleriyle anket açıldı. Kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı GS Store’da ise “Böyle bir şey olabilir mi ya?” sloganıyla yüzde 50 indirim kampanyası başlatıldı.

BORSADA TAVAN YAPTI

G.Saray’ın F.Bahçe’yi 3-1 yenmesinin ardından, Borsa İstanbul’da Sarı- Kırmızılı kulübün hisseleri yüzde 20 değer kazanarak tavan fiyattan işlem gördü. Cuma günü, 3.00 liradan kapanış yapan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları’nın hisse fiyatı, yüzde 20 artışla 3.60 liraya yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler