Zamanı geldi

NBA tarihin en iyi skorerleri arasına şimdiden adını yazdıran Carmelo Anthony, şampiyonluk yüzüğü takamamanın ve yıllardır play-off oynayamamanın sıkıntısını özellikle birkaç yıldır yaşamaya başladı. Bu yaz kariyeri adına radikal kararlar almasının da zamanı geldi.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 17:12
Abone Ol google-news

Amerikan basınına göre, Carmelo ile ilgilenen takımlar, Houston Rockets ve Cleveland Cavaliers. Camelo’nun bu takımlarıdan birine katılabilmek adına sözleşmesindeki takas vetosu maddesinin iptal edeceği iddia ediliyor. Özellikle Rockets’in yaptığı Chris Paul takası Carmelo’nun ilgisini çekse bile Cavaliers’in kralı Lebron James’in onun çok yakın arkadaşı olması ve kadroda Kyrie İrving ,Kevin Love gibi yıldızların da bulunması Carmelo’yu Cleveland’a daha da yaklaştırıyor.

Ancak bu noktada kararı yine Carmelo Anthony verecek. Kariyerinin bu dönemine kadar yanlış hamleler yaparak kendisindeki müthiş potansiyeli başarılarla taçlandıramayan Melo için New York Knicks kariyerinin artık son günleri gibi gözüküyor. 2003 yılında Denver Nuggets tarafından 3.sırada draft edilen Melo, çaylak yılından itibaren nasıl saf bir skorer olduğunu herekese göstermişti. Ancak Denver Nuggets kariyerinin son yılında adeta bir ‘pasif direniş’ orataya koyarak Nuggets forması giymek istemediğini demeçlerinin dışında saha içindeki performansıyla da gösterdi. Maçlardaki isteksiz tavırları, sorumluluk almama gibi kendisinden beklenmeyecek hareketler yaparak hem Nuggets taraftarlarını hem de ona saygı duyan herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

2011 yılında Denver’dan New York Knicks’e takas olan Carmelo’nun bu tercihi de kariyeri açısından pek iyi bir hamle olarak görülmedi. Nitekim bu tercihinin nedenleri arasında New York Knicks takım yapısından çok New York şehrinin ihtişamının etkisi vardı. New York Knicks kariyerinin daha ilk sezonunda Amare Stoudemire ile yaşadığı saha içi ve saha dışında yaşadığı uyumsuzluk takım içinde huzursuzluğun yaşanmasına neden oldu. İlerleyen yıllarda takımın yapısı değişse de başarı yine gelmedi. 2014 yazında takımın başına Operasyon Başkanı olarak getirilen efsane koç Phil Jackson’ın uygulamaya çalıştığı üçgen hücum sistemi de Carmelo Anthony’nin tepkisini çekti ve aralarında bu nedenden dolayı birçok sorun yaşandı. Bu yaz Phil Jackson’ın görevine de son verildi. 2016-2017 yılında oluşturulan takım da play-off yapamayınca Carmelo’ya ayrılık yolunu açtı. Carmelo Anthony’nin sezon içinde hem yönetimle hem de teknik ekiple yaşadığı sıkıntılardan sonra takımın en fanatik taraftarlarından olan ünlü yönetmen Spike Lee Carmelo’nun takımda kalması için her şeyi yaptı ve yönetimi sert sözlerle eleştirdi.

Carmelo Anthony’nin, Housoton Rockets ve Cleveland Cavaliers arasındaki tercihi kariyeri açısından çok büyük önem taşıyor. Çünkü Carmelo’nun üst seviyede basketbol oynayabileceği belki de son yılı. Bunun nedeni oyun stili. Carmelo tola hızlı hareket edip oyunu hızlı bir şekilde yönlendiren bir yapıya sahip değil, özellikle son yıllarda Carmelo topu durdurarak oynuyor ve topu yavaşlatarak belli bir açı yakaladıktan sonra şutlarıyla ceza kesmeye çalışıyor. Günümüz pace and space basketbolunda ise bu tür oyunlar pek işe yaramaz. Artık bu oyunda en önemli iki nokta sürat ve şut. Ancak onunla ilgilen iki takımda bu yapıya çok uygun iki takım. Cleveland’da Lebron James zaten bir nevi komutana bürünerek oyuna hakim oluyor. Diğer taraftan James Harden takımını çok iyi yönetiyor. Bu iki takımında liderleri şütörleri çok iyi besleyen oyuncular ve Carmelo’nun en iyi şekilde besleyecek yapıda takımlar. Carmelo Anthony i için belki de en uygun iki takım. Bu zamana kadar kariyer planlamasını iyi yapamayıp yüzük takamayan Carmelo için artık tercih vakti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler