Zanka gelir gelmez ilk 11’de

Danimarkalı uzun süre oynamamış olmasına rağmen mecburiyetten kadroya girecek.

Yayınlanma: 13.08.2019 - 04:00
Zanka gelir gelmez ilk 11’de
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin son transferi Matias “Zanka” Jorgensen, uzun süre (son 8 maçta forma giymedi 5 aydır yok) oynamamış olmasına rağmen formayı kapmak için fazla beklemeyecek. Biliyorsunuz ki Sarı-Lacivertlilerin defans hattı, tüm hazırlık maçlarında alarm verdi. Skrtel ve Neustadter’in ayrılmasının ardından Serdar Aziz de sakatlanınca bu bölgede Sadık Çiftpınar, istenmeyen adam Diego Reyes ve genç oyuncu Okan Turp kaldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Jailson’u da stoper olarak oynattı. Ancak Yanal’ın hiçbir denemesi, bekleneni vermedi. Son olarak Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Fenerbahçe’de savunma yine tel tel döküldü. Zanka’nın gelişi, Yanal’ı biraz olsun rahatlattı. Serdar Aziz’in durumu belirsizliğini koruyor. Serdar, yetişmez ise yine en büyük aday Sadık olacak. Kolarov transferinde henüz mutlu sona ulaşılamadı. Alternatif isim olan Lazio’dan Riza Durmisi ile her konuda anlaşıldı haberini aldım. Oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen Sarı-Lacivertlilerin transferi birkaç gün içerisinde resmen açıklaması bekleniyor. 25 yaşındaki Durmisi, geçen sezon Lazio’da 19 resmi maçta görev aldı. Durmisi, Danimarka Milli Takımı’nın formasını ise 23 kez terletti.

Ozan için sadece futbol var

Yeni sezona doğru giden Fenerbahçe’de hazırlık maçlarının ardından Ozan Tufan adı daha fazla öne çıkmaya başladı. 2015 yılından bu yana sürekli saha dışı konularla gündeme gelen ve bir türlü performans anlamında isteneni veremeyen Ozan, artık başka bir kimliğe büründü. Daha önce 2 kez kadro dışı kalan, geçen sezonun devre arasında da Alanyaspor’a kiralanan genç orta saha, tüm yaşadığı sıkıntıları geride bırakmış gibi. Alanyaspor’a gönderildiği dönemde ilk kez istenmediğini anladığını yakın çevresine anlatan 24 yaşındaki futbolcu, sözleşmenin son senesini iyi değerlendirmek istiyor.

Berke Özer: Avrupa hayalimdi

Fenerbahçe’den kiralık olarak Westerlo’nun yolunu tutan Berke Özer, “Kimseye asla bir kırgınlığım olamaz. Geçen sezon şans bulabileceğim bir ortam yoktu. Bu sene oynamam gerekiyordu. Hem Avrupa’yı tecrübe etmek hem de kendimi geliştirmek için burayı seçtim. Çok daha güçlü döneceğim. Fenerbahçe’nin önce taraftarı, sonrada futbolcusuyum. Geçen sezon şans bulabileceğim bir ortam yoktu maalesef. Bu sezon daha geriye gitmemek için oynayabileceğim bir takım seçmem gerekiyordu, ben de öyle yaptım. Hem de bana göre en doğru seçimi yaptım. Çünkü Avrupa’da oynamak her zaman hayalimdi. Westerlo’da bu tecrübeyi yaşama fırsatı buldum. Mümkün olduğunca fazla forma şansı bulmak ve Fenerbahçe’ye daha güçlü dönmek istiyorum. İki maçımızı geride bıraktık ve şans buldum. Fenerbahçe’ye yeni sezon için başarılar diliyorum. Seneye şampiyon bir takıma döneceğimden şüphem yok” dedi
Bayramlaşma töreni
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geleneksel bayramlaşma töreni, bugün yapılacak. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde 10.30-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bayramlaşma törenine yöneticiler, Yüksek Divan Kurulu, kongre üyeleri ve sporcular katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler