Zencani-Türkiye bağlantısı

İddianamede suçun bir bölümünün Türkiye’de işlendiği vurgulandı.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 03:32
Abone Ol google-news



İran’da yolsuzluk suçlamasıyla idamı istenen işadamı Babek Zencani’nin iddianamesinin okunması tamamlandı. Ünlü işadamı ve yardımcısının zimmetlerindeki paralarla Türkiye’deki Onurair Hava Yolu’nun hisselerinin bir bölümünü satın aldığı iddiaları da iddianamede yer aldı.

Tahran Devrim Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında, Babek Zencani’nin yanı sıra ünlü işadamıyla birlikte çalıştığı söylenen Mehdi Şems ve Hamis Fellah adlı iki sanık hakkında hazırlanan iddianamenin kalan kısmı okundu. 237 özet sayfadan oluşan iddanamenin dünkü bölümünde, Zencani ve yardımcısı Şems arasında internet üzerinden yapılan bir yazışma da aktarıldı. Savcı, yazışmaya istinaden Mehdi Şems’in İran adına sattığı petrol parasının bir bölümüyle Onurair hisselerini satın aldığını kaydetti.

Savcı, Onurair’den 230 milyon dolar değerinde hisse alındığını ifade etti. Sanıkların İran’ın yanı sıra Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tacikistan’da suç işlediğini söyleyen savcı, sanıkların tüm malvarlıklarına el konularak devlete devredilmesini talep etti. Savcı, her 3 sanığın ülkenin ekonomik sistemini bozduğu gerekçesiyle “yeryüzünde fesat çıkarmak” suçlamasıyla yargılanmalarını istedi. İran ceza yasasına göre yeryüzünde fesat çıkarmanın cezası idam olarak belirlenmiş. Dünkü duruşmada avukatların isteği üzerinde dava 31 Ekim tarihine ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler