Zeytin Dalı Harekatı'nın 42. gününde Raco için operasyon başladı

TSK'den yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 295 " denildi. Öte yandan Raco'ya yönelik operasyon sabah erken saatlerde başladı. DHA, ÖSO'ya bağlı birliklerin Raco'ya girdiğini ve şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Yayınlanma: 02.03.2018 - 09:40
Abone Ol google-news

<video:936363>

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 42. gününde TSK'den açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 295 " ifadelerine yer verildi.

Afrin harekâtından acı haber... Kel Tepe'de şiddetli çatışma: 8 şehit, 13 asker yaralı

Afrin şehitlerinin isimleri belli oldu

Raco için operasyon başladı

Afrin'in YPG'den temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığı belirtildi.

Çevre illerden gelen çok sayıda mayına dayanaklı kirpi tipi araç ve JÖH personeli Gülbaba Hudut Taburunda toplandı. Sabah saatlerinde ise Afrin kırsalında ve köylerde görev yapacak olan JÖH birliği Suriye’ye uğurlandı.

Diğer yandan, ÖSO birliklerinin Afrin’in iç kesimlerine ilerleyişi sürerken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı öğrenildi.

 Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco çevresindeki 2 köyü aldığı belirtildi. ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi DHA Muhabiri İrfan Sapmaz tarafından görüntülendi.

DHA: ÖSO BİRLİKLERİ RACO'YA GİRDİ

DHA'nın haberine göre ÖSO'ya bağlı birlikler saat 11.20'de Raco'ya girii. Kent merkezinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Raco'da yaşanan çatışmalardan ilk görüntüler 

<video:936574>

 OPERASYONA ATAK HELİKOPTERLERİ DESTEK VERİYOR

Karadan ilerleyişini sürdüren TSK ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine sınırda konuşlu birliklerin yanı sıra havadan da savaş uçakları ile ATAK helikopterleri destek sağlıyor. ATAK helikopterleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve devam ediyor.

Kara operasyon birliklerine ateş desteği sağlayan ATAK helikopterleri ile son olarak Afrin'in batısında tespit edilen YPG'li gruba yönelik yapılan atışlar ile 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Akar’dan yaralı askerlere ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada yaralanan askerleri, Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, dün akşam saatlerinde 8 asker Raco bölgesinde girdiği çatışmada şehit düşmüş, 13 kahraman asker de yaralanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte yaralanan askerleri Hatay’daki Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Akar, ziyaretin ardından vatandaşlara el sallayarak, askeri helikopterle bölgeden ayrıldı.

YILDIRIM: AFRİN'LE SINIRLI DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada "Uluslarararası hukuktan ve meşru haklarımızdan kaynaklanan bu harekat, sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün herhangi bir miat söz konusu değildir. Miat ve süre ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlıdır. Bu harekatı Afrin'le sınırlı olarak düşünmemiz de söz konusu değildir" dedi.

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

Zeytin Dalı Harekâtı'nın sürdüğü Suriye'nin Afrin bölgesine komşu olan Kilis'te helikopter hareketliliği yaşandı. Öğleden sonra Kilis semalarında görülen ve alçak uçuş yaptığı gözlenen helikopter, sınır hattında bir süre dolaştıktan sonra Afrin kırsalına ilerledi.

SINIRA TANK VE ASKER SEVKİYATI

Gaziantep'te konuşlu 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında Suriye sınırındaki kentlere, tank ve askeri personel sevkiyatı yapıldı. Gaziantep'ten gönderilen TIR'lara yüklü 4 tank ve askerleri taşıyan 3 midibüs, akşam saatlerinde Kilis'e ulaştı. Tank ve obüslerin Kilis ve Hatay'da Suriye sınırında konuşlanacakları belirtildi.

AFRİN, ÇOK NAMLULU ROKETATARLA VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri  ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSÖ) askerlerinin Afrin kırsalında yürüyüşleri sürerken, akşam saatlerinde Kilis sınırında konuşlu bulunan ÇNRA ile fırtına obüs topları aralıklarla Afrin kırsalındaki  YPG mevzileri, barınak ve sığınakları ateş altına alındı. Atılan roketlerin hedefe gidişleri Kilis kent merkezinden dahi görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler