"Zulümle ayakta kalınmaz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, TCDD'de eyleme katıldıkları gerekçesiyle geçici olarak açığa alınan çalışanlarla ilgili, ''Devlet gücünü kullanarak zorla ve sindirmeyle insanları yıldırmayı belki başarabilirsiniz. Ancak, zulümle ayakta kalınmaz'' dedi.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Türk Ulaşım-Sen Adana Şubesi Başkanı Muhittin Topal'ı ziyaretinde, TCDD çalışanı kişinin sendikal eyleme katıldığı için işten uzaklaştırılmasının haksız bir uygulama olduğunu savunarak, demir yolu çalışanlarına mağduriyetleri nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hükümetin, ''dağdaki eşkıyaya hak ve özgürlük vermeye çalıştığını'' söyleyen Yıldırım, ''Hükümet, vatan bölücülerini hoş görmeye çalışmakta, daha fazla demokrasinin ve insan haklarının savunuculuğunu yapmakta. Ancak Hükümet, böyle bir dönemde, memurumuzun ve işçimizin tamamen bir hak arama ve uyarı amacıyla demokratik hakkını kullanarak yaptığı eylemini cezalandırma yoluyla sindirmeye çalışıyor. Bunu, MHP olarak kınıyoruz'' dedi.

Devlet gücünü kullanarak zorla ve sindirmeyle insanların yıldırılmasının belki başarılabileceğini ifade eden Yıldırım ''Ancak, zulümle ayakta kalınmaz. Umarız AKP iktidarı, bunu fark ederek, yaptığı bu haksız uygulamalardan kısa zamanda döner ve memur ve işçi kardeşlerimizin daha çok mağdur olmasına sebebiyet vermez. Biz MHP olarak tüm yüreğimizle onların yanındayız'' diye konuştu.

Topal ise mücadelelerinin süreceğini belirterek, ''25 Kasım'daki eylemin ardından 16 arkadaşımızın açığa alınması üzerine, bunu protesto için 16 Aralık'ta yeniden 1 günlük iş bırakma eylemi yaptık. Bu eylem nedeniyle de 30 arkadaşımız açığa alındı. Bu uygulamayı protesto ediyoruz ve dayanışmamızın ve mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler