Pasinler Ovası'nın yeni ürününde hasat vakti: Folik asit ve demir kaynağı...
Türkiye'nin patates üretiminde önemli merkezlerinden Erzurum'daki Pasinler Ovası'nda ilk defa ekilen, içerdiği antioksidanlar ve yüksek besin değeri dolayısıyla ilgi gören mor renkli patatesin ilk hasadı yapıldı.
Erzurum’da ilk kez ekildi: Faydaları saymakla bitmiyor
Erzurum Ticaret Borsası tarafından, ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında Pasinler ilçesinde toprak ile uyumu araştırılan ve yapılan araştırmalar sonucunda tarlaların verimi ile toprak kalitesi yönünden yapılan fizibilite çalışmalarında verimi yüksek olacağı değerlendirildi.
Adana, Hatay ve Sivas’ın ardından Erzurumluların da dikkatini çekti! 3-4 kat fazla fiyata satılıyor: Avrupalı kadınların şifa deposu
Avrupa’da kadınların çok fazla tükettiği şifa deposu mor patatesin üretimi Anadolu topraklarında yaygınlaşıyor. İlk olarak Eskişehir’de üretilmeye başlanan antioksidan kaynağı Adana, Hatay ve Sivas’ın ardından bitkinin Amasya’daki ekimi sonrası Erzurum’da da ekonomiye renk katması planlanıyor.