Hirschhauser, Toprak filmi ile 39. ödülünü aldı

Genç kadın yönetmen Sevgi Hirschhauser, Toprak filmi ile 39. ödülünü Imagine This Women’s International Film Festival'i kapsamında aldı.

Yayınlanma: 12.10.2021 - 04:00
Hirschhauser, Toprak filmi ile 39. ödülünü aldı
Abone Ol google-news

Toprak filmi, 39. ödülünü, 6. kez düzenlenen “Imagine This Women’s International Film Festival (ITWIFF) kapsamında 160 film arasından 30 ülkenin “Kadın Film Yapımcıları” ile “16 Senaryo” projesi arasında yarışarak, Türkiye’nin genç kadın yönetmeni olarak ilk uzun metraj filmi “Toprak” ile “en iyi yabancı film ödülü”ne layık bulundu.

Sevgi Hirschhauser, İzmir, Buca’da 7. Uluslararası Balkan Film Festivali kapsamında Toprak filminin ilk prömiyerini gerçekleştirdiği için altıncısı  Brooklyn’de düzenlenen “Imagine This Women’s International Film Festival”e (ITWIFF) katılamamıştı. Orada birlikte olduğumuzda prömiyeri ile ilgili duygularını şöyle aktarmıştı: “Türkiye’de olmak, ilk prömiyerimi gerçekleştirmek beni ve ekibimi son derece mutlu etti. Şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Filmimiz aynı zamanda Amerika’da da yarışmakta, çifte heyecanlıyım. Buca’da, uluslararası ekipler, sinemada kıdemli isimlerle birlikte olmak, tarif edilemez. Hele bağımsız film konusunda Türk halkının ilgisi, Toprak filmim hakkında, her karede kendine göre bakış ve değerlendirmeleri, çok kıymetli oldu, beni şaşırttı. Beni ve ekibimi destekleyenlere teşekkür ediyorum. Ülkemde olmak, emeklerimi sinemaseverlerle paylaşmak benim için son derece kıymetli.”

Sevgi Hirschhauser, katılamadığı festivalde, “en iyi yabancı film” dalında 30 ülkenin yapımlarını geçip birinci olarak bir ödül daha kazandı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler