Zeki Demirkubuz'un ilk sergisi 'Hayat' Müze Gazhane'de ziyarete açıldı

Yönetmen Zeki Demirkubuz'un ilk kişisel fotoğraf sergisi "Hayat", bugün itibariyle Müze Gazhane'de ziyarete açıldı.

Yayınlanma: 09.05.2023 - 15:03
Zeki Demirkubuz'un ilk sergisi 'Hayat' Müze Gazhane'de ziyarete açıldı
Abone Ol google-news

Yönetmen ve Senarist Zeki Demirkubuz, bugün itibariyle ilk kişisel sergisi ‘Hayat’ ile Müze Gazhane’nin yeni etkinlik alanı L Binası’nda sanatseverlerle buluştu. Sergi kapsamında ünlü yönetmenin 2009'dan bu yana çektiği 78 fotoğraf bir araya getirildi.

Tuhaf, İBB Miras ve İBB Kültür ortaklığıyla düzenlenen ve Zeki Demirkubuz'un yeni filmiyle aynı adı taşıyan serginin küratörlüğünü Nurhak Kaya, sanat yönetmenliğini ise Ebru Yılmaz üstleniyor. 14 yıl önce başladığı fotoğrafçılığa, ülkemiz başta olmak üzere Japonya, Meksika, Amerika ve birçok farklı ülkede yaptığı çekimlerle devam eden Zeki Demirkubuz; ilk sergisinde, dünyanın farklı coğrafyalarında rastladığı kayda değer anları, kendi gözünden izleyicilere aktarıyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sergi ile birlikte İstanbul'un yeni bir sanat mekanına kavuştuğunu şu sözlerle açıkladı:

''İBB Miras İstanbul’u, Zeki Demirkubuz’un “Hayat” sergisi ile yepyeni bir sergi mekanına daha kavuşturdu. Müze Gazhane L Binasında Küratörlüğünü Nurhak Kaya’nın yaptığı, Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel fotoğraf sergisi “Hayat”ı yarından itibaren ziyaret edebilirsiniz.''

Zeki Demirkubuz'un "Hayat" sergisi, 9 Mayıs – 9 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler