AKP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi: Tartışmalı daire başkanından tehdit

AKP’ye geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Zabıta Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığına getirilen Gökhan Yıldırım, belediye personelini tehdit etti. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, görüntülere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 26.05.2024 - 04:00
AKP'li Hatay Büyükşehir Belediyesi: Tartışmalı daire başkanından tehdit
Abone Ol google-news

Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni AKP'nin kazanmasının ardından Zabıta Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Gökhan Yıldırım, belediye personelini tehdit etti. Yayınlanan görüntülerde Yıldırım’ın belediye personellerini karşısına topladığını ve "Daire Başkanının sözünün üzerine söz olmaz. Kurallara uymayan, hâlâ başka yerlere biat etmek isteyen varsa bu diyardan gider" ifadelerini kullandığı görüldü.

"KABUL EDİLİR YANI YOK"

Koruma Müdürlüğü ve Kültür Dairesi Başkanlığı yaparken 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 6 ay tutuklu kalan Yıldırım, 2020'de memuriyetten çıkarılıp 2021'de mahkeme kararıyla göreve iade edilmişti. Yıldırım, mahkeme kararı sonrası İtfaiye Dairesi Başkanlığında memur olarak pasif göreve çekilmişti. Olay sonrası Cumhuriyet'e konuşan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yaşananlara tepki gösterdi. "Görüntülerin kabul ya da izah edilebilir bir yanı yok” diyen Kara, sözlerine şöyle devam etti:

HEM VİCDANA HEM MEVZUATA AYKIRI
“Yeni göreve başlayan idareci konumundaki söz konusu şahıs bir toplantı salonunda çalışanlarını dinlemek ve planlama ve strateji belirlemektense olaya nizami bir hava katmıştır. AKP iktidarının idari sistemimizde yol açtığı en ağır hasarlardan birisi, astların azarlanmasını doğal hatta gerekli bir şey gibi göstermesi olmuştur. Burada da bunun bir örneğini görüyoruz. Belediye çalışanlarını hizaya sokup azarlamak hem akla ve vicdana hem de idari mevzuatımıza aykırıdır.

"NOBRAN ÜSLUP"
Bu insanların da birer depremzede olduğu, zor koşullar altında, belki ailelerini kaybetmelerine rağmen canla başla çalıştığı bir an olsun unutulmamalıdır. Yetki ve unvanına güvenerek hareket edenler bunların sadece hak değil, aynı zamanda sorumluluk getirdiğini bilmek zorundadır. Bu nobran usulün işbaşına gelmiş olan belediyenin gelecekteki icraatleri konusunda da kafalarda soru işareti bırakacağı aşikardır.”

FETÖ soruşturması geçiren Yıldırım’ı daire başkanı görevine getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler