AKP'nin görüştüğü Yeniden Refah'ın ittifak şartı: 6284 sayılı Kanun yürürlükten kaldırılsın!

AKP'nin Cumhur İttifakı'na katılmaları için görüşmeleri sürdürdüğü Yeniden Refah Partisi'nin karşılanmasını istediği şartlar arasında kadın haklarını düzenleyen yasaların kaldırılması talebi dikkat çekti.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 15:51
AKP'nin görüştüğü Yeniden Refah'ın ittifak şartı: 6284 sayılı Kanun yürürlükten kaldırılsın!
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün (10 Mart) Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı'na katılımı için resmi davette bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini ifade ettiler. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmeler yapıp istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Bugün kararını açıklaması beklenen Yeniden Refah Partisi'nin ittifak yapabilmek için istediği şartlar da ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi’nin Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner sosyal medya hesabından, “Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor" diyerek bir paylaşım yaptı.

Güner'in paylaşımına göre Yeniden Refah Partisi, ittifak şartı olarak, kadın haklarını ilgilendiren temel yasalardan olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasının talep ediyor. Parti bunun yanı sıra LGBTİ+ derneklerinin ve süresiz nafakanın kaldırılmasını, ayrıca "ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi"ni istiyor. 

Seçimlere ilişkin bugün açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız” demişti.

  

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler