Anıtkabir'deki törende Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' propagandası

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz" sözleri dikkat çekti.

Yayınlanma: 10.11.2022 - 09:35
Abone Ol google-news

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84'üncü yıldönümünde Anıtkabir'de düzenlenen tören saat 08.50'de devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 84 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

'TÜRKİYE YÜZYILI' PROPAGANDASI

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan'ın, '''En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz" sözleri dikkat çekti. 

Erdoğan, deftere yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 84'üncü yıl dönümünde zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun."

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

YİNE "HER YER TAYYİP, HER YER ERDOĞAN" SLOGANI ATILDI

Öte yandan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerken, avludaki birkaç kişi “Reis”, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı attı.

DAHA ÖNCE DE RESMİ TÖRENLERDE SLOGAN ATILMIŞTI

30 Ağustos 2022’de, Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi törende “Reis” ve “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı atmıştı.

29 Ekim 2019’da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı duyulmuştu. Yine, 10 Kasım 2019’da da “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı yapılmıştı.

CHP'Lİ ÖZEL SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz" ifadelerini yazmasına tepki gösterdi. 

"Bu akıl bir süredir AK Parti'yi yöneten ve yok eden akıl zaten" diyen Özel, "Aynı akıl, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazılacak metinde de kendini gösteriyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından duyduk. Diyor ki, ‘85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu ile geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlanıyoruz.' Kardeşim senin yanlış ama iki şapkan var. Rejime kasteden Anayasa değişikliğinden sonra iki şapkan var. Bir tanesi Cumhurbaşkanı şapkası bir tanesi parti başkanı şapkası. Parti başkanı olarak, partinin kuruluş gününde gidersin Anıtkabir'e; oraya neşredersin ‘Türkiye Yüzyılı’nı. Dersin ki, 'Biz AK Parti olarak böyle yapıyoruz, böyle yapmaya çalışıyoruz, gelecek yıllara böyle ulaşmaya çalışıyoruz.' Buna bir şey demeyiz. Buna millet karar verir. Ama sen gitmişsin 10 Kasım'da Anıtkabir'e… Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Cumhurbaşkanı şapkasıyla… cümlede '85 milyon' olarak var; AK Parti'nin seçim sloganını yazıyorsun. Olmaz, bu kesinlikle kabul edilemez. Biz varız kardeşim o 85 milyonun içinde, ne münasebet. CHP'liler var, ne münasebet. AKP ve MHP’nin üyesi olmayan milyonlar varız, ne münasebet" ifadelerini kullandı.

"İLK SEÇİMLERDE YENİDEN DERSLERİNİ ALACAKLAR"

Özel açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Polis Bandosu'na bu marşı çaldırmak, Anıtkabir'de gidip de Özel Deftere tam da Atatürk'ün ölüm yıldönümünde; 'Hep beraber biz bunu diyoruz.' Böyle bir şey yok. Bunu kabul etmiyoruz, kınıyoruz, millete şikâyet ediyoruz. AK Parti'nin, MHP'nin; geçmişte oy vermiş seçmenleri, düşünün ki iktidar CHP var. Ve Kemal Kılıçdaroğlu gitmiş oraya 'partimizin altı okunu 85 milyon olarak sahipleniyoruz.' Olur mu? Gitmiş oraya bir Cumhurbaşkanı, partinin genel başkanı, kendi sloganını yazıyor. Ne hissedersiniz düşünün, bize bugün onu hissettiriyorlar. Ama biz bunun, bu milletin vicdanından bir kez daha geri döneceğini görüyoruz. İstanbul seçimlerinde 13 bin farkı kabullenmeyip tekrar seçim diyenlere, aynı seçmen 806 bin farkla cevap vermişti. Buradan ders alamayanlar işte ilk seçimlerde yeniden derslerini alacaklar."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler