Atatürk'e saygısızlık yapmıştı... Uzmanlar: Siyasal İslam düşmanlık öğretiyor

Elindeki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğraflarla uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki A.E.S’nin tutuklanması üzerine tartışmalar sürerken, uzmanlar siyasal islamın en çok gençleri kıskaç altına aldığı yorumlarında bulundu.

Yayınlanma: 22.09.2023 - 03:00
Atatürk'e saygısızlık yapmıştı... Uzmanlar: Siyasal İslam düşmanlık öğretiyor
Abone Ol google-news

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özbay, “Siyasal islam nedeniyle gençlere Atatürk düşmanlığı empoze ediliyor, aslında hiçbir bilgiye sahip olmayan gençler Atatürk düşmanlığı yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Özbay, “En nihayetinde Atatürk’ü bir umacı olarak gören, binbir çeşit tarikatın himayesinde yetiştirilen ve hatta ne yazık ki tarikatlarca alıkonan çocukları suçlamamız doğru bir tutum olmayacaktır. Türkiye gelinen nokta itibariyle çağdaş, laik ve bilimsel eğitimden vazgeçmiş durumdadır. Aydınlanmayı, laikliği ve Atatürk’ü tanımayan; din adamları ve cemaatlerin kucağına bırakılmış bir toplam söz konusu. Elbette ki bu tutum böylesine bir düşmanlığı doğurur. Hedef, geçmişimizdeki birikimi ve mücadeleyi unutturmak. Burada suçlanacak olan en son kesim ise çocuklardır” diye konuştu. 

Psikiyatri Uzmanı Dr. Eren Ezgi Gevher Avcı ise “Bu olguda çocuğun suça sürüklenme sürecini anlamak için çocuğun doğrudan yetiştirildiği toplumsal koşullara odaklanmamız gerekir. İmam Hatip Lisesi'nde okuması ile ön plana çıkıyor olsa da, dedesinden başlayarak pek çok kişi muhafazakar partilerde görev alan ve tarikatlarla organik bağları olan kişiler. Bu nedenle çocuğun Atatürk ve onun temsil ettiği şeylerle kavga etmesi şaşırtıcı değil. Çocuğun işlediği suçun anlamını kavramasını sağlayacak uygun cezanın, gerekli tedbirler alınarak infaz edilmesinde hukuki ve pedagojik yönden bir sorun bulunmamaktadır. Ceza gereklidir ancak ek olarak bu çocuğu yaratan toplumsal koşullarla mücadele etmek zorunda olduğumuz da açıktır” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler