Bahadır Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem İYİ Parti'den neden istifa etti?

Bahadır Erdem İYİ Parti'den istifa etti. Peki, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem kimdir, kaç yaşında? Bahadır Erdem nereli, neden istifa etti?

Yayınlanma: 06.03.2023 - 14:20
Bahadır Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem İYİ Parti'den neden istifa etti?
Abone Ol google-news

Bahadır Erdem İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.  Bu gelişmeyle birlikte Bahadır Erdem'in yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

BAHADIR ERDEM KİMDİR?

Bahadır Erdem, 1964'te Malatya'nın Darendere ilçesinde doğdu. Erdem Hukuk Bürosu'nun kurucu ortağı olan Erdem, avukatlığı ile birlikte aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalında profesör ve milletlerarası tahkim hakemidir. Halihazırda birçok uluslararası ticari uyuşmazlıkta ICC hakemliği yapmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk resmi üyesi olarak Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü’nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyi'ne seçilen Prof. Dr. B. Bahadır Erdem, 2014-2019 tarihleri arasında bu görevi yürütmüştür. Halen UNIDROIT Onursal Yönetim Konseyi üyesidir. Bahadır Erdem, 2004 – 2010 yıllarında Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. Bahadır Erdem, 27.11.2007 tarihli ve 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’un, 2000 yılından beri başlayan tüm hazırlık çalışmalarında bulunmuş, Kanunun bazı hükümlerini kaleme almış ve Adalet Bakanlığı Komisyonu Üyesi olarak 5718 sayılı Kanun’un kabul edilmesine kadar görev yapmıştır.

Prof. Dr. Bahadır Erdem, hukukun çeşitli alanlarında, akademik ve pratiğe yönelik birçok makale kaleme almıştır. Eserlerinin büyük bir bölümü tanınmış uluslararası ve milli hukuk dergilerinde yayınlanmıştır. Erdem, ayrıca bilimsel ve pratiğe dönük çeşitli kitaplar yazmıştır.

Bahadır Erdem, uluslararası özel hukuk ve kanunlar ihtilâfı konuları başta olmak üzere milletlerarası tahkim, arabuluculuk, uluslararası ticari sözleşmeler, fikri mülkiyet hukuku, yabancı mahkeme ve hakem kararlarının tanınması ve tenfizi ile uluslararası çocuk kaçırma ihtilâfları, yatırım uyuşmazlıkları, doğrudan yabancı yatırımlar, vatandaşlık ve yabancılar hukuku alanlarında uzmanlığa sahiptir.

Prof. Dr. Erdem, ayrıca, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde milletlerarası özel hukuk, milletlerarası fikri mülkiyet hukuku, Türk Vatandaşlık hukuku dersleri vermektedir.

BAHADIR ERDEM EVLİ Mİ?

Bahadır Erdem, evli ve bir çocuk babasıdır.

BAHADIR ERDEM NEDEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak olasılığına kapıyı kapatması nedeniyle istifa ettiğine dikkat çeken Erdem, " İYİ Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir" dedi.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler