'Bedelli yasası' ile yaş haddi yükseliyor: Kanun teklifinde Hulusi Akar ayrıntısı

Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde Genelkurmay Başkanı’nın yaş haddinin olduğu madde dikkat çekti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da mesaisine Yaşar Güler ile devam etmek istediği için kanunda değişiklik yapıldığı iddia edildi.

Yayınlanma: 21.06.2022 - 16:51
'Bedelli yasası' ile yaş haddi yükseliyor: Kanun teklifinde Hulusi Akar ayrıntısı
Abone Ol google-news

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten yararlanabilmesini de içeren kanun teklifini, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

20 maddelik teklifin içinde Genelkurmay Başkanı’nın yaş haddinin 67’den 72’ye yükseltilmesine ilişkin madde dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, bu düzenlemeden önce önümüzdeki eylül ayında emekli olacaktı. Yeni kanun teklifiyle birlikte ise Yaşar'ın görev süresi 5 yıl uzadı.

HULUSİ AKAR AYRINTISI

İktidara yakınlığıyla bilinen Milliyet gazetesi yazarı Didem Özel Tümer bugünkü "‘Yaş haddi’nde ‘Güler’ düzenlemesi" yazısında Yaşar Güler'in görevine devam etmesinin istenmesinde iki faktör olduğunu yazdı.

Tümer, “Bu etkenler, ‘askeri tecrübe’ ve ‘komuta kademesindeki ahenk’ olarak özetleniyor. Komuta kademesinin uyum içinde çalıştığı, içinden geçilen dönemde bu iki unsurun vazgeçilemez olduğu kaydediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da mesaisine Güler ile devam etmek istediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu talebi yerinde bulduğu vurgulanıyor” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler