Büro-İş Sendikası'ndan 'Narkozcu Ali' tepkisi: 'Cumhuriyet sayesinde sendikacı olup cumhuriyet düşmanlığı yapıyorsun'

Büro-İş Sendikası'ndan 'Narkozcu Ali' tepkisi: 'Cumhuriyet sayesinde sendikacı olup cumhuriyet düşmanlığı yapıyorsun'

3.04.2026 12:43:00
Güncellenme:
Büro-İş Sendikası'ndan 'Narkozcu Ali' tepkisi: 'Cumhuriyet sayesinde sendikacı olup cumhuriyet düşmanlığı yapıyorsun'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın cumhuriyet özelinde kurduğu “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Türkiye 100 yıllık narkozdan çıkıyor” cümlesine yönelik tartışma devam ediyor. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Cumhuriyet sayesinde sendikacılık yapıp nimetlerinden faydalanıp cumhuriyet düşmanlığı yapan, vatan hainlerine övgüler düzen, hain nankörün, örümcek ve narkoz kafalı birisin” dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın cumhuriyet özelinde kurduğu “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Türkiye 100 yıllık narkozdan çıkıyor” cümlesine yönelik tartışma devam ediyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası, konfederasyonun TÜİK önünde yaptığı eylem sonrası Yalçın’a tepki olarak eylem yaptı.

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, elinde tuttuğu sarı bavulla Yalçın’ı eleştirdi. 

Image

‘YİĞİTLİK SANA MI KALDI’

“Yiğitlik sana mı kaldı Ali Yalçın” diyen Hamzaçebi, “Gel diyince gelen, git diyince giden, koş diyince koşan, imza at deyince imza atan korkağın birisin. Bu bavulun rengi gibi sapsarı tescilli yandaşın önde gidenisin. Cumhuriyet sayesinde sendikacılık yapıp nimetlerinden faydalanıp cumhuriyet düşmanlığı yapan, vatan hainlerine övgüler düzen, hain nankörün, örümcek ve narkoz kafalı birisin. Cumhuriyet sahipsiz değildir. Aklını başına al” ifadelerini kullandı. 

Yalçın’a “Seni er meydanına bekliyoruz” çağrısı yapan Hamzaçebi, “Yiğitlik mi yapmak istiyorsun? TÜİK’in talimatla açıkladığı uydurulmuş enflasyon oranları senin milyonlarca üyeni de yoksullaştırıyor. Açlığa mahkum ediyor. Üyelerini topla buraya gel. Neden ortalıkta yoksun? Seni, sermayeye, rantiyeciye, faizciye, yandaşa hizmet eden, liyakatsiz kadrolar ile  başarısız ekonomi politikaları ile ülkeyi sefil hale getiren hükümetin politikalarının uygulama merkezi saraya yürümeye davet ediyoruz” tepkisini gösterdi. 

‘OĞLUN BU SERVETİ NASIL EDİNDİ?’

Yalçın’ın öğretmen olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, “Öğretmen maaşıyla büyüttüğün, tüyü, sakalı çıkmamış oğlunun bu kadar gayrimenkulü, serveti, çocuk sayılır yaşta nasıl edindiğini açıkla. Sendikadan aylık milyon milyon, altı yedi ayda bir ev alacak gelir elde ettiğini söylüyorlar. 6-7 memur emekli olsa, ikramiyesi ile bir daire alamıyor. Belirleyeceğimiz bağımsız ve tarafsız denetçilere sendikanın hesaplarını denetlemeye aç. Aylık sendikadan milyonlar alıp almadığına bizleri ikna eyle” diye konuştu. 

‘BAVULUN SARISINI DAĞIT’

Yalçın’ın daha önce üyelik çalışmaları kapsamında valiz dağıtmasıyla gündeme geldiğini anımsatan Hamzaçebi, “Memurun cebinden bir bavul dolusu gelirin alınmasına ses çıkarmayıp boş bavul dağıtarak memuru kandırmaya çalışıyor. Dağıtmışken bavulun sarısını dağıt. Tescilli sarısın. Sana da bu yakışır. Kamu çalışanlarına sesleniyoruz. Bu bavullara, promosyonlara kanmayın. Bunlar sizden yetkiyi alıp tekrar masada satacaklar” dedi. 

İlgili Konular: #Cumhuriyet #sendika