Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki (CHP) "mutlak butlan" krizi sürüyor.
BUTLANCILARIN SIRADAKİ HAMLESİ BELLİ OLDU
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, dava sürecinde aralarında eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da yer aldığı ve delegelerden oluşan 7 kişilik davacı ekibin yeni bir adım atacağı iddia edildi.
TEMYİZ BAŞVURUSU
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında mutlak butlan kararı çıkmasında etkili isimlerden Lütfü Savaş ve beraberindeki 7 kişinin İstinaf'ta bekleyen dosyaya tekrar temyiz başvurusunda bulunacağı öğrenildi.
Davacıların bu hafta İstinaf Mahkemesinde bekleyen dosyaya tekrar temyiz başvurusunda bulunacağı belirtiliyor. Hukukçular, dosyanın Yargıtay’a gitmesinin adli tatil sonrasına kalmasına neden olabileceğini belirtti.
UZATMANIN YOLUNU BULDULAR
Davanın kısa sürede neticelenmesi önündeki en büyük engel, hukuki prosedürdeki tarafların çokluğu ve itiraz süreleri olarak öne çıkıyor. İstinaf Mahkemesi’nde 'itiraz ve başvuru süreleri' tamamlanmadığı için dosya henüz Yargıtay’a gönderilemiyor.
Dört farklı tarafın yer aldığı dosyada; Lütfü Savaş ve 5 delege davacı, CHP kurumsal olarak davalı, süreçten etkilenen 45 kişi fer'i müdahil, Özgür Özel ve yönetimi ise görevden uzaklaştırma kararı verilen taraflar olarak bulunuyor.
