CHP'li Adıgüzel'den 'veri' açıklaması: 'Sistemsel bir sorun yaşamadık'

CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, ‘CHP’nin veri sistemi çöktü’ iddiasına ilişkin konuştu. Adıgüzel, "Sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi" sözleriyle eleştirilere yanıt verdi.

Yayınlanma: 15.05.2023 - 15:11
CHP'li Adıgüzel'den 'veri' açıklaması: 'Sistemsel bir sorun yaşamadık'
Abone Ol google-news

Türkiye'de 60 milyon seçmen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Seçimler için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. 

Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurtiçinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen, saat 17.00'ye kadar oy kullanabildi.

Siyasetteki 'veri' tartışması sürerken; CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim sonuçlarının aktarılmasında sorun yaşandığı eleştirilerine yanıt verdi.

"SİSTEMSEL BİR SORUN YAŞAMADIK"

Halk TV'nin haberine göre; Adıgüzel, ‘CHP’nin veri sistemi çöktü’ iddiasını yalanlayarak, “Sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi” dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın yayınına telefon bağlantısıyla katılan Adıgüzel, şunları söyledi:

* Yanlış bir algı var, sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi. Okul önlerinden mobil uygulama ile çok hızlı gönderenler var. Ama sistemsel bir sorun yaşamadı CHP.

* Benim akşam böyle bir basın açıklaması yapma gibi bir görevim olmadığı için, ekranların başında durmak zorundaydım. Çünkü siber saldırılar da alıyoruz. Bir saniye bile bir sorun yaşanmadı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon