Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, kendisini hedef alan Devlet Bahçeli'ye karşı harekete geçiyor

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ı; AKP iktidarının deprem sürecindeki koordinasyonsuzluğunu eleştirdiği yazısı üzerinden hakaretlerle hedef almıştı. Twitter'dan bir paylaşım yapan ve Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren Balbay, MHP liderine dava açacağını duyurdu.

Yayınlanma: 28.02.2023 - 17:35
Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, kendisini hedef alan Devlet Bahçeli'ye karşı harekete geçiyor
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında yazısı üzerinden hakaretlerle hedef aldığı Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, yargı yoluna başvuracağını açıkladı.

"OLUR DA TAZMİNAT ALIRSAM..."

Dava açacağını söyleyen Balbay, Bahçeli'nin kendisini hedef gösteren açıklamalarına karşılık Twitter'dan da bir paylaşım yaptı.

"Sayın Bahçeli’nin bana yönelik sözlerini reddediyorum" diyen Balbay paylaşımında, AHBAP Derneği'ne çadır sattığı Cumhuriyet tarafından ortaya çıkarılan Kızılay'a da gönderme yaptı.

Balbay, yargının 'tazminata' hükmetmesi halinde, bu parayla Kızılay’dan çadır satın alıp deprem bölgesine göndereceğini açıkladı.

Balbay'ın paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Bahçeli’nin bana yönelik sözlerini reddediyorum. Yargının bir karar vereceğini düşünüyorum. Ola ki tazminata hükmederse, bu parayla Kızılay’dan çadır satın alıp deprem bölgesine göndereceğim."

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında; Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ı 23 Şubat Perşembe tarihli "Haykırmak istiyorum" başlıklı yazısı üzerinden hedef almıştı.

Balbay'a hakaretler savuran Bahçeli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ne ara bu kadar devlet ve millet düşmanı türemiştir. Gocunanlar olabilir ama bu soruları sormayalım mı? Seriye bağlanan önyargılar, serpiştirilen nifaklar, seviyesizlikler... 

Geçmişte CHP'den milletvekili seçilen bir kalem sahibi işgal ettiği bir gazete köşesinde 23 Şubat'ta şöyle yazmıştır: 'Depremin üzerinden iki hafta geçti. İnsanlar hala başını sokacak çadıra muhtaç. Gördük ki çadır devleti bile değiliz'. Türkiye'yi çadır devletinin bile aşağısına çekmeye çalışan bu sapık milletvekili ve çürük köşe yazarı edepsizdir, kemiksizdir, ciğersizdir, vicdanını da kin ve nefret sarmıştır. Utanması, ar etmesi gereken bu utanmaz devlet ve millet karşıtlarıdır."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler