Emek ve Özgürlük İttifakı, beklediğini alamadı
Türkiye’nin sandık başına gittiği seçimde Emek ve Özgürlük İttifakı, hedefledikleri milletvekili sayısını yakalayamadı.

Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle HDP, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Emek Partisi’nin de arasında bulunduğu bileşenler, Yeşil Sol listelerinden seçime girdi. TİP ise ittifak çatısı altında ancak kendi logosuyla seçimlere katıldı.
Toplam yüzde 11.53 oy alan HDP, 2018 seçimlerinde toplam 67 vekille Meclis’e girmişti. Oyu gerileyen HDP, 61 milletvekili çıkardı. HDP’den ayrılan 4 isimle Meclis’te temsil edilen TİP ise ittifakın yüzde 7’lik seçim barajını aşması nedeniyle baraj sorunu yaşamadı ve 3 milletvekili çıkarabildi.
HASAN CEMAL SEÇİLEMEDİ
2018’de HDP, İstanbul’dan toplam 12 milletvekili çıkarırken bu sayı 8’e düştü. Yeşil Sol Parti Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul 3. bölgeden; Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul 1. bölgeden milletvekili oldu. İstanbul 2. bölge 3. sıra adayı olan gazeteci Hasan Cemal de Yeşil Sol’un buradan 2 milletvekili çıkarabilmesiyle dışarıda kaldı ve seçilemedi.

En Çok Okunan Haberler
-
Geldikleri gibi gidiyorlar!
-
Berkay Gezgin'den yandaş Cem Küçük'e suç duyurusu
-
Yattığı hastanenin karşısına pankart asıldı
-
Özel, Silivri'den Numan Kurtulmuş'a seslendi!
-
MHP'li Büyükataman'dan Özel'e yanıt!
-
Yeniden AKP'nin iktidara geldiği seviyede!
-
Ankara hareketliliğinin nedeni belli oldu
-
'Ne kadar korktuğunuzu tescillemiş oldu'
-
Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında yeni dalga!
-
Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı