FETÖ 'imam'ı Kaya, Youtube'da 15 Temmuz'u anlattı: 'En tepedeki şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı?'

FETÖ 'imam'ı Özgür Kaya, 15 Temmuz günü yaşadığı bir diyaloğu Youtube programında aktardı. Kaya, "Türkiye sorumlusu olan ağabeyimiz" diye anlattığı bir kişinin kendisine "En tepedeki şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı?’ diye sorduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 20.07.2022 - 08:41
FETÖ 'imam'ı Kaya, Youtube'da 15 Temmuz'u anlattı: 'En tepedeki şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı?'
Abone Ol google-news

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'mahrem imamları' Özgür Kaya, Salim Zeybek ve Erkan Irmak “Hizmet Hezimet” adlı Youtube kanalında canlı yayın yaptı.

Odatv'nin aktardığı habere göre Özgür Kaya, 15 Temmuz akşamına ilişkin itiraflarda bulunurken, şöyle konuştu:

“15 Temmuz akşamı gaybubet halindeydim. O akşam bizim en başımızdaki ağabey, Türkiye sorumlusu olan ağabeyimiz, beni mahrem birimlerin kullandığı uygulama üzerinden aradı. Arkadaşlarımızın askere direnmemesini, bulundukları yerlerde kesinlikle askere yol verilmesini (istedi)… Askere yol verilmesi ifadesi olayı özetliyor benim için. ‘Bu işin içinde biz varız’ fikrini bende oluşturdu."

"KASTIMIZ KOLTUKTAN İNDİRMEK DEĞİL"

Özgür Kaya, o akşam yaşananlara ilişkin sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Hemen sonrasında söylediği ifadeyi ben uzun süre kendime itiraf edemedim. Sizlerden hiç biriyle bunu paylaşmadım, söyleyemedim. Çünkü bu çok zor gerçekten. O akşam bana söylediği şey ‘sizin şu anda irtibatta olduğunuz kurumun başında bulunan, en tepedeki şahsı indirebilecek bir öğrenci arkadaşımız var mı’ diye bana sordu. Yani şimdi indirmekten kastımız koltuktan indirmek değil. Çok Türkçe bilmeye de gerek yok. Gerçekten kanım beynimde dondu.

Türkiye’de kaldığımız için 15 Temmuz öncesi yolunu tutup yurtdışına giden ağabeylerimiz ahkam kesiyorlar. Tuzu kuru olunca kolay oluyormuş."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler