Her yere gerici atama: LGBTİ'leri hedef alan Diyanet'te; imam hatip mezunu isim MEB'de görevlendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu (DİYK) üyeliğine, LGBTİ bireylerini “LGBT ve uzantıları, bireysel bir tercih değildir, özgürlük ve hak hiç değildir. LGBT, nesli ifsat akımıdır” sözleriyle hedef alan Prof. Dr. Halit Çalış atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’na (TTK) ise imam hatip mezunu Mustafa Muharrem Tüfekci getirildi.

Yayınlanma: 06.11.2023 - 03:00
Her yere gerici atama: LGBTİ'leri hedef alan Diyanet'te; imam hatip mezunu isim MEB'de görevlendirildi
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla önceki gün Diyanet’in dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan DİYK’e iki üye atandı. Verdiği fetvalarla tartışılan, İsmailağa cemaatinin yapılandığı yönündeki eleştirilerin odağında olan kurulun yeni iki üyesi, Prof. Dr. Halit Çalış ile Nurettin Muhtar Acar oldu. Acar, 2008-2015 arasında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi müdürlüğü yaptı. Halihazırda müdürlüğünü İsmailağa’nın lideri Hasan Kılıç’ın oğlu Muhammet Emin Kılıç’ın yaptığı merkezin, Diyanet’in üst kademesinde etkili olduğu biliniyor.

‘İSLAM LAİKLİKLE BAĞDAŞMAZ’

Çalış’ın, “LGBT propaganda ve dayatması, insanlık suçudur” ve “LGBT, küresel sermaye-siyaset-medya desteğine sahip lobilerin, fıtrat değerlerine başkaldırısıdır, nesli ifsat akımıdır, ideolojik bir dayatmadır” paylaşımları ile LGBTİ’yi “fıtrata karşı girişilmiş insanlık tarihinin en büyük fesat akımı” olarak nitelendirdiği paylaşımları bulunuyor. Çalış, Karaman’daki çocuklara cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın Konya şubesinin düzenlediği eğitim programında da konuşmacı olarak yer alırken cihat paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor. Filistin-İsrail savaşının ardından “Cihatsız hayat esarettir” paylaşımı yapan Çalış’ın, Hayrettin Karaman’ın “İslam, laik düzenle bağdaşmaz” sözünü paylaşması da dikkat çekti.

Erdoğan’ın imzasıyla MEB’in bilimsel danışma ve inceleme organı olan ve öğretim programlarını, ders kitaplarını belirleyen TTK üyeliğine de Tüfekci getirildi. 

ÖZGEÇMİŞ BİLGİLERİ YOK

Son olarak Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Tüfekci’nin, imam hatip mezunu olması dikkat çekti. Böylece Tüfekci, son dönemde üst düzey görevlere getirilen imam hatipli isimlerden biri oldu. TKK yönetiminde halihazırda 10 üye ve bir başkan görev yapıyor. Özgeçmişinde ortaokul ve liseye ilişkin bilgi bulunmayan üyeler hesaba katılmadığında, Tüfekci’yle imam hatipli sayısı üçe yükseldi. Özgeçmişinde ilköğretim ve ortaöğretim bilgisi yer almayan kurulun başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin ise bir dönem iktidara yakınlığıyla bilinen Önder İmam Hatipliler Derneği’nin (Önder) Yönetimi Kurulu üyeliği yaptığı biliniyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler