İrfan Değirmenci'den 'stratejik oy' tepkisi!

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) İzmir milletvekili adayı İrfan Değirmenci, kamuoyundaki 'stratejik oy kullanımı' kampanyasının MHP'ye vekil kazandırdığını söyledi.

Yayınlanma: 15.05.2023 - 14:30
İrfan Değirmenci'den 'stratejik oy' tepkisi!
Abone Ol google-news

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre; TİP İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı olan İrfan Değirmenci “kıl” payıyla vekil seçilemedi.

Kamuoyunda ‘stratejik oy' kullanımının MHP'ye yaradığını ifade eden Değirmenci, bölgede Yeşil Sol Parti'nin 86 bin 743 oyla 1 vekil, MHP'nin 84 bin 722 oyla 1 vekil aldığını, TİP'in ise 83 bin 423 oyla kazanamadığını açıkladı. 

Twitter’dan açıklama yapan İrfan Değirmenci, "Stratejik oy safsatası, CHP'de Hacer Foggo'yu da TİP'de beni de vekil yapamadığı gibi MHP'ye bir vekil kazandırmış görünüyor. Sonuçlar birbirine çok yakın. Avukatlarımız görev başında" ifadelerini kullandı.

SEZEN AKSU ŞARKISI PAYLAŞTI

Değirmenci daha sonra yaptığı paylaşımda da "Yapılan itirazlar belki sonucu değiştirecek ama bir Sezen Aksu şarkısıyla başlayan kampanyayı bir başka Sezen Aksu şarkısıyla kapatalım. Harika bir Turgut Uyar şiiriyle:

Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum

Hiç birinizle döğüşemem

Siz ne derseniz deyiniz

Benim bir gizli bildiğim var

Sizin alınız al, inandım

Morunuz mor, inandım

Ben tam kendime göre

Ben tam dünyaya göre

Ama sizin adınız ne?

"Başka bir dünya mümkün" diyen 90.000'e yakın İzmirliye teşekkürlerimle..." ifadelerini kullandı.

STRATEJİK OY NEDİR?

Seçmenlerin, belirli bir amaca ulaşmak için en çok tercih ettikleri parti yerine başka bir partiye oy vermeleri "stratejik oy verme davranışı" olarak tanımlanıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler