‘Muhalefetle görüşmeye hazırdık’

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir kez daha “normalleşme” adımının geldiği kaydedildi.

Yayınlanma: 24.05.2024 - 04:00
‘Muhalefetle görüşmeye hazırdık’
Abone Ol google-news

AKP MKYK önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan’ın toplantıda MKYK üyelerine, gerçekleştirilecek AKP kurultayı için hazırlık yapılması talimatını verdi. Ancak toplantının en önemli ayrıntılarından birinin de Erdoğan’ın, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerin olduğu kaydedildi. Erdoğan’ın, Özel ile görüşmesinden “memnun olduğu” ve görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini ifade ettiği belirtilirken, görüşmeye ilişkin “Biz, her zaman muhalefetle görüşmeye, temasta kalmaya hızırdık ama önceki yönetim buna çok imkan vermedi. CHP, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde Yenikapı ruhuna iki, üç hafta dayanabildi” sözleri de dikkat çekti. 

GÖRÜŞME NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Öte yandan AKP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da en kısa zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret edeceği konuşuluyor. Ziyaretin haziran ayı ortalarında gerçekleşebileceği, Kurban Bayramı’nda da CHP ile AKP arasında “nezaket ziyaretlerinin yapılacağına” işaret ediliyor. 

AKP'DE 'DEĞİŞİM'

AKP’de, yerel seçimler sonrasında parti yönetiminde ve teşkilatlarda “bir değişimin yaşanacağı” da belirtilmişti. AKP’nin daha önce eylül ayı sonu ekim ayı başında yapacağı belirtilen kurultayının ileri bir tarihe ertelendiği ve 2025 yılında da yapılabileceği konuşuluyor. Partideki kadrolarda da bu tarihten itibaren bir değişimin yaşanabileceği ileri sürülüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon