Pervin Buldan'dan tahliye edilen Aysel Tuğluk'a ziyaret

Demans teşhisi konulan ve sağlık durumu kötüye giden eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Kocaeli'deki Kandıra Cezaevi’nden tahliye edildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tuğluk'u evinde ziyaret etti.

Yayınlanma: 28.10.2022 - 16:25
Pervin Buldan'dan tahliye edilen Aysel Tuğluk'a ziyaret
Abone Ol google-news

Yaklaşık 2 yıldır demansla mücadele eden Aysel Tuğluk, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği “cezaevinde kalamaz" raporu üzerine, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden dün tahliye edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Sevgili Aysel Tuğluk’u ziyaret ettik. Sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz…" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2016’dan beri Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’a 2021 yılında demans teşhisi konulmuştu. Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu da Tuğluk'un hastalığının, “kronik ilerleyici seyirli ve cezaevinde tek başına hayatını sürdürmesini engeller nitelikte” olduğunu belirterek cezasının infazının ertelenmesi gerektiği yönünde bir rapor yazmıştı.

Şubat ayında Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edilen ve üç gün gözlem altında tutulan Tuğluk için ATK, "cezai sorumluluğunun tam olduğunu" kanaatine varmış, buna karşılık savunma yapıp yapamayacağına ilişkin mahkemenin sorduğu soruyu ise yanıtsız bırakmıştı. 6 Ağustos’ta yargılandığı Kobani davasında hakkında tahliye kararı verilen Tuğluk, başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tahliye edilmemişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler