Şule Çet'in katillerinin avukatı Paşa Büyükkayaer Zafer Partisi'nden aday oldu

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in bir plazanın 20. katından atılarak öldürülmesine ilişkin davada müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Çağatay Aksu ve 18 yıl 9 ay hapis cezası verilen Berk Akand'ın avukatlığını yapan Paşa Büyükkayaer, Zafer Partisi Çorum 1. sıra milletvekili adayı oldu. Twitter'dan adaylığını duyuran Büyükkayaer, "2023 Genel Seçimleri Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler için tarihi bir varoluş referandumu niteliğindedir" dedi.

Yayınlanma: 10.04.2023 - 15:53
Şule Çet'in katillerinin avukatı Paşa Büyükkayaer Zafer Partisi'nden aday oldu
Abone Ol google-news

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in, plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili davada 18 yıl 9 ay hapis cezası verilen Berk Akand ile müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Çağatay Aksu'nun avukatlığını yapan Paşa Büyükkayaer, Zafer Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Avukat Paşa Büyükkayaer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2023 Genel Seçimleri Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler için tarihi bir varoluş referandumu niteliğindedir. Türk Milleti; HDP ve Hüda-Par destekli ittifaklara mahkum değildir. Çünkü artık Zafer Partisi ve Genel Başkanı Ümit Özdağ  var! Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Paşa Büyükkayaer, Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davanın ardından tarafların avukatları arasında çıkan kavgada dahil olan biriydi.

Kavganın ardından kaçan Büyükkayaer hakkında yakalama kararı çıkarılmış daha sonra gözaltına alınmıştı. Büyükkayaer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu dönemde çok sayıda satırlı ve sallamalı saldırıda yer almıştı. 

BirGün'ün aktardığına göre; Paşa Büyükkayaer, ayrıca, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da avukatlığını yapmıştı.

Öte yandan Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmişti.  Olaya ilişkin yargılanan ve hapis cezası verilen Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın avukatlığını yapmıştı.

Aksu ve Akand ise cinayet ve cinsel saldırı suçlarından ceza almıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler